CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Çözümsüzlüğün bu süreçte adresi asla CHP olmayacaktır. Bizler bize verilen mesajı okuyoruz. Diğer partilerimizin de durum değerlendirmesi yapması gerekir.” dedi.

MYK toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 14.00’da toplandı. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı yaptı. Bu sonuçlardan sonra muhalefet partileri olarak şuana kadar görev yapan partilere siyasi olarak bazı taleplerin olduğunu herkesin okuması gerektiğini belirten Koç, şunları kaydetti: “Nedir bunlar? Biz size taleplerimizi 7 Haziran’da illettik. Bütün bu söylediklerinizi dinledik 2 ay boyunca o sıkıntıların önemli bir kısmını yaşadık ve bunları bize yaşatanı 276’nın altına çektik. Sizi bu sorunların çözümü için bu mesajları okumakla görevlendirdik. 7 Haziran’ı böyle okumak lazım. Kestirme cevaplarla, kestirme siyasi yorumlarla 7 Haziran’ı okumadan geçmek mümkün değildir. Şimdi bu mesajları CHP olarak o geceden itibaren okuduğumuzu ifade ettik. Bugüne kadar kendisini her şeyi yapmaya muktedir gören tek bir kişinin demokrasimizde yıprattığı tüm değerleri onarmak, yerli yerine getirmek sorumluluğunu milletin bu mesajları iyi okuyun dediği muhalefet partilerinin çok iyi okuması gerekiyor.”

TOPLUMUMUZA VERİLEN SÖZLER DOĞRULTUSUNDA GENİŞ ORTAK PAYDALARDA BULUŞMAK GEREĞİNİ GÖRMEZDEN GELMEMEK GEREKİYOR

Demokrasinin bir uzlaşma kültürü olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayan Koç, “Toplumumuza verilen sözler doğrultusunda geniş ortak paydalarda buluşmak gereğini görmezden gelmemek gerekiyor. Özellikle muhalefet partileri toplumdaki gelir dağılımı çarpıklığını giderecek sosyal, ekonomik öneriler, başta CHP seçim bildirgesi olmak üzere ve demokrasiyi tarif eden tüm kurum ve kurallarda yaşanan yıpratmalar, değer kayıplarını giderecek bir onarım dönemi.” dedi.

“Kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi yönündeki siyasi önerilerini millet okudu.” diyen Koç, konuşmasına şöyle devam etti: “Her üç muhalefet partisini de bunlar ilgilendiriyor. Ben mesajları aldım. Bulunduğum noktada tercihlerimizi sizlerden yana yaptım. Şimdi sizin sözlerinizi yerine getirme zamanınız diyor.7 Haziran ve sonrası için her türlü jimnastiği yapanlar öncelikle muhalefet partilerine millet tarafından aktarılan bu mesajı iyi okumak, iyi değerlendirmek gerekiyor.”

CHP olarak kendilerinin demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması için, ekonomideki çarpık gelir dağılımını giderecek, refahı tabana yayacak her türlü sosyo ekonomik tedbirin politika olarak vaat edilenler boyutunda yaşama geçirilmesi için bir tek CHP’nin vaadinin olmadığını vurgulayan Koç, şu ifadeleri kullandı: “Biz bizim üzerimize düşen sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Herkes şunu çok iyi değerlendirsin. Çözümsüzlüğün bu süreçte adresi asla CHP olmayacaktır. Bizler bize verilen mesajı okuyoruz. Diğer partilerimizin de durum değerlendirmesi yapması gerekir. Biran önce Türkiye’yi parlamenter rejimin güçlendirildiği, demokrasinin kurum ve kurallarıyla tekrar rayına oturtulduğu, gelir dağılımı çarpıklığının giderildiği, Türkiye’nin tekrar üreten, ürettiğini hakça bölüşen bir ülke haline getirilmesi için içeride ve dışarıda çatışma arayan değil, barışı, kardeşliği, huzuru arayan bir ülke olarak yoluna devam etmesi için CHP milletin verdiği mesajı sorumluluk olarak üzerine almıştır. Diğer partilerimizin de bu mesajı iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum.”