CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Lütfen ya YSK sitesinden ya muhtarlıklara giderek seçmen kayıtlarınızı kontrol edin. Sabıkalı bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunlar her şeyi sıfırlıyorlar. Ülkenin itibarını sıfırladılar. Ülkenin ekonomisini sıfırlamaya doğru gidiyorlar. Seçmen kaydınızı da sıfırlayabilirler." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, Haluk Koç gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumartesi günü yurtiçi ve yurtdışı seçmen listelerinin askıya çıktığını hatırlatan Koç, "Lütfen ya YSK sitesinden ya muhtarlıklara giderek seçmen kayıtlarınızı kontrol edin. 18 yaşını dolduran gençlerimizin kaydını yaptırın yer değişikliğiniz varsa oy kullanacağınız yere göre seçmen kaydınız alın. 27 Mart'a kadar bu düzenlemeler askıda kalacak. Lütfen yurttaşlık görevinizi yerinize getirin. Sabıkalı bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunlar her şeyi sıfırlıyorlar. Ülkenin itibarını sıfırladılar. Ülkenin ekonomisini sıfırlamaya doğru gidiyorlar. Seçmen kaydınızı da sıfırlayabilirler. Hele de bu fişlemeler sonucunda daha çok muhalif bir yapı yanınıza yazıldıysa seçim günü kontrol etmeden gittiğiniz de o listelerde bulamayabilirsiniz.” dedi.

KULLANILMAYA AÇIK BAŞBAKAN YARDIMCISI OLMAYA ADAYSINIZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ a suikast girişimi iddiasıyla 5 yıl 3 ay önce başlatılan ve Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı’nın Kozmik Odası’na girilmesine kadar varan soruşturmayı “takipsizlikle” sonuçlanmasına değinen Koç, şunları kaydetti: ''Devletin en gizli bilgilerinin yer aldığı kozmik odalar basıldı. Aramalar yapıldı, notlar alındı ve bu olayların ana odağında bulunan kişi dönüp ana muhalefet partisi sözcüsüne saldırıyor. Sen bundan haber ver Sayın Arınç, sen İzmir’de iken sana Ankara’da suikast yapılacaktı o dönemde herkese yedirmeye çalıştınız bunu öylemi? Suikastten niye bahsetmiyorsun hiç? Hani evinizin etrafında kroki ile dolaşan subaylar vardı. Hani polis onları yakalayınca krokiyi yutuvermişlerdi. Bu hikaye ne oldu çıt yok. Bunlara da cevap versin bekliyorum. Koca bir yalan koca bir balon patladı. Ama arada olanlar oldu. İnsanlar suçlandı, kurumlar suçlandı. Kendileri mağduriyet üzerinden kahramanlık mertebesine ulaşmaya çalıştı. Sen bu mahkeme kararına itiraz etmeyi düşünüyor musun sayın Arınç. Sen bırak bana laf yetiştirmeyi Etsen ne var elinde kanıt olarak iki damla gözyaşından başka. Alenen ve açık olarak sizi suçluyorum. Bu ülkenin başına gelen en saf, kandırılmaya açık, kullanılmaya açık başbakan yardımcısı olmaya adaysınız. Sizin üzerinizden bin yıllık Türk ordusuna operasyon yapılıyor ruhunuz duymuyor ve buna alet oluyorsunuz. Sizi mendil gibi kullanıp attılar sayın Arınç, hala farkında değil misin? Bu kadar safsanız o zaman bu ülkeyi yönetmeye nasıl cüret edebiliyorsunuz. Yani olanın bitenin başında isen o zaman sen bu kurulan bu kumpasın başındasın. Bal gibi o zamanki müttefiklerinizle kumpası beraber çevirdiniz. Şimdi safı oynama bana. Yüzüne bakınca senden saf olmayacağı belli. Cin gibisin maşallah.'' ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun HDP' ye seçimlerde destek olacağı yönündeki açıklamasının sorulması üzerine, "Türkiye'de zaten dini kendisine siyaset aracı olarak seçen kullanan bir iktidarla karşı karşıyayız. Hiç kimse kendini Alevi yurttaşlarımızın temel temsilcisi, yetkili, sorumlu, tek yetkili kişisi yerine koymasın. Bununla ilgili daha farklı açıklamalar da yapılacak. Çünkü milletvekilliği pazarlığıyla Alevi yurttaşlarımızın uğradığı ayrımcılık, sorunlarının siyaseten ortadan kaldırılması talebi, ‘ben milletvekili olayım bu tezleri üzerinden milletvekili olayım. Bunu da pazarlık konusu yapayım.' Bu bizim için geçerli bir nokta değildir. Alevi yurttaşlarımızın temel sorunları var. Bu sorunları dile getiren ve bunun çözümü için parlamentoda uğraş veren CHP'dir.” cevabını verdi.