CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Ordu’da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının mühürlü kapalı kutular içerisinde götürüldüğü noktada birkaç kutunun kilidinin kırıldığı ve orada bir tutanak tutulduğunu söyledi. Koç, "Şimdiden Türkiye’yi uyarmak istiyorum. Yaşanan süreçte bu kırılan kutulardaki soru kitapçıkları ile ilgili tutulan tutanakların akıbeti nedir? O kitaplar herhangi bir şekilde sınavın güvenirliliğini tartışmaya açacak bir noktaya taşınır mı? Bu soruları sınavdan önce bu tarihte ifade ediyorum." dedi.

Haluk Koç, seçim çalışmaları kapsamında Ankara’nın Altındağ ilçesinde sanayi çalışanları ile bir araya geldi. Koç, burada çalışan esnaf ve işçilerin sorularını dinledi. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Koç, Cumhurbaşkanı’nın çözüm süreci ile ilgili olarak 'Çözüm sürecinde karşı karşıya oturulan bir masa yok, olması devletin çöküşü demektir' sözlerinin sorulması üzerine, şunları kaydetti: "İmralı’da pazarlık masasını kim kurdu. Oraya hukuk dışı görüşmeler için devletin istihbarat teşkilatını terör örgütünün karşısına kim gönderdi. Bunlar unutulan konular değil eğer çözülmesi gereken bir mesele varsa gel milletin meclisine meşru temsilciler var orada tarifeli motor seferi tutup İmralı’ya gidenler kimler. Orda devletin istihbarat teşkilatı ile görüşen kim bu görüşme iznini veren kim. Bahsettiğiniz kişi şu anda siyasetin öznesi değil sorumsuz bir kişi Cumhurbaşkanlığı makamında oturuyor ama Başbakanlığı döneminde kendi yaptığı eylemeleri şimdi inkar ediyor." cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı’nın KPSS ile ilgili soruşturma kapsamında memur olanların maaşlarının geri alınmasına yönelik ifadelerinin mümkün olup olmayacağı sorulması üzerine ise Koç, "Bunlarla ilgili yapılan bütün sınavlar sonrasında bilhassa CHP’li milletvekillerinin verdiği usulsüzlükle ilgili araştırma önergeleri var. Bunlar TBMM’ye AKP oyları ile gerek yok araştırılmasın diye reddedildi. Şimdi belli bir kesim ile kavgaya başladıktan sonra yaşanan her yolsuzluk ya da sahtekarlık boyutunda sorumlu icat etme noktasında kendini görevli gören bir hükümet var. Şimdi siyaset onları daha önce birlikte davrandıkları kesimler ile kavga eder noktaya getirdi ve daha önce göz yumdukları milletin hakkının çalındığı sınavlar gibi bütün süreçlerde suçlu yaratma peşine girdiler. Demek ki bir yolsuzluk yapıldı ve şimdi bunu birilerine suç yıkarak araştırma ihtiyacı duyuyorlar. Bütün bunların tümünün araştırılması gerekiyor. Tüm bu uygulamalardan sonra iktidar benim hiçbir sorumluluğum yok sorumlu bu diye üzerindeki siyasi sorumluluğu bir kenara atma şansı yok bunu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Bu hafta TEOG sınavına giren öğrencilere başarılar dileyen Koç, Ordu’da TEOG sınavlarının mühürlü kapalı kutular içerisinde götürüldüğü noktada birkaç kutunun kilidinin kırıldığı ve orada bir tutanak tutulduğunu söyledi.
Koç, "Şimdiden Türkiye’yi uyarmak istiyorum. Sınava girecek öğrencilerin ailelerini tedirgin etmek için söylemiyorum. Yaşanan süreçte bu kırılan kutulardaki soru kitapçıkları ile ilgili tutulan tutanakların akıbeti nedir? O kitaplar herhangi bir şekilde sınavın güvenirliliğini tartışmaya açacak bir noktaya taşınır mı? Bu soruları sınavdan önce bu tarihte ifade ediyorum. O tutanaklarla ilgili bilgi istenirse daha sonra açıklarım." ifadelerini kullandı.