CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Gaziantep’te yaptığı mitingde Gaziantep Havaalanı’nı övmesine tepki gösterdi.

Pist sorunu yüzünden uçakların kışın iniş yapamadığını ve uçuşların iptal edilmesini hatırlatan Köse, “Bütün kışı hangi rezalet ile geçirdiğimizi, uçuşların ertelendiğini hepimiz yaşadık. 6 metropol şehirde havaalanı pistinin durumu ortadadır. Biz bu havaalanının neyi ile övüneceğiz? Ancak böyle bir kente böyle bir havaalanının yakışıp yakışmadığını Sayın Erdoğan’a birileri anlatsaydı keşke.” dedi.

"BARAJ YAPMAYI UNUTTUK, AÇILAN TESİSLERİ TEKRAR AÇMAYA BAŞLADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dün Gaziantep’te yaptığı toplu açılış töreninde hizmette olan yerlerin tekrar açıldığına dikkat çeken Köse, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi şov yaparak daha önce hizmete açılan tesisleri açması yanlış bir şey. Biz artık baraj yapmayı, katma değer katan işletmeleri yapmayı unutmuşuz, açılan tesisleri tekrar açmaya başladık. Yapacak bir şey yok, çünkü sanayici kalmadı. 600 bin kişinin çalışacağı bir fabrika olsa anlarım. Daha güzel ve büyük tesislerin yapılabileceğini 7 Haziran’dan sonra göreceğiz.” diye konuştu.

Erdoğan’ın ‘Suriye'den gelen komşularımız bu durumda iken bize rahat içinde, konfor içinde yaşamak yakışmaz’ sözüne de atıfta bulunan Köse, “Yapılan Kaçak Saray’ın aylık 1 milyon 150 bin TL elektrik parası ile bugün içinde 600 kişinin çalışabileceği bir fabrikanın yapılabileceğini biliyoruz. Vatandaşın refah seviyesi yükselmediği bir ülkede cumhurbaşkanının kaçak sarayda oturma hakkı yoktur. Devletten aldığı maaşı bile bağışlayan devlet başkanları varken, kaçak sarayda kendine bürünmüş bir zırhın içerisinde yaşayan devlet başkanlarını da biliyoruz.” açıklamalarına yer verdi.