CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, TEDAŞ'ın aylarca fatura yollamadığını, gecikme bedelini de vatandaştan aldığını açıkladı.

CHP İl Başkanı Sait Köse, TEDAŞ faturaları ile ilgili şikayetlerin büyüdüğünü dile getirdi. Köse, “TEDAŞ geç gönderdiği faturanın gecikme bedelini de vatandaştan istiyor. Senin gecikmeni neden vatandaş ödesin? Hırvatistan gibi bir ülkede bile kamu alacakları affedildi. Bizim iktidar ise vatandaşa yük üstüne yük bindiriyor.” dedi.

TEDAŞ'tan gelen 2-3 aylık yüklü faturaları ödemekte vatandaşın zorlandığını belirten Köse, "Üstelik faturaları incelediğinizde gecikme bedeli vatandaştan alınıyor. Faturayı TEDAŞ yollamıyor, gecikme bedeli vatandaştan alınıyor. Vatandaş 3-5 liranın hesabını yapıyor. İktidara, Hırvatistan’ı örnek almasını öneriyorum. Orada yoksul halkın bu tür ödemelerini devlet karşıladı.” diye konuştu.

Metal İşçileri Sendikası işçilerinin aldığı grev kararına güvenlik zaafiyeti dolayısıyla iptal edilmesini de eleştiren Köse, işçinin hakkını vermeyen, işçinin hak arayışına engel olan bir zihniyetin iktidarda olduğu günler yaşadıklarını ifade etti.