CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulmasını değerlendirdi. Hukukun ve adaletin Türkiye'de yok olmak üzere olduğuna dikkat çeken Öğüt, gelinen noktada, kılıfına uydurup hukuksuzluk yapılmaya çalışıldığını bu hukuksuzluğun kılıfa uymadığını söyledi.

Baskıcı, dikta rejiminin bir bahane ve ya kulp takarak çok titiz çalışan Banklardan biri olan Bank Asya'ya el koymaya kalktıkları Türkiye’de sindirme politikası olduğuna vurgu yapan Öğüt, "Maalesef bu sindirme politikasının sonucunda insanlarda korkuyor. Ne yapacaklarını bilemiyor." dedi.
Türkiye'de hak, hukuk adalat ve demokrasi üzerine güç birliğine gidilmesi gerektiğini ifade eden Öğüt, her bir ferdin aklını başına alması gerektiğini ve 2015 seçimlerinin altın fırsat olduğunu belirtti.

'İKTİDAR HAK, HUKUK TANIMIYOR'

Mevcut iktidarın hak hukuk tanımadığını bir bahane bulup istediğini yaptığı üzerinde duran CHP Ardahan milletvekili Öğüt, "Benim bildiğim Bank Asya en titiz çalışan bankalardan birisidir. Çalışanlarınıda ben tanıyor biliyorum. 17-25 Aralık ile yolsuzluk ve hırsızlıkları ortaya çıkanların özellikle, TMSF ile üzerlerine geleceklerini biliyorlardı, titiz ve dört dörtlük çalışmalar yaptılar. Ama ne yazık ki bu insanlar bir kulp buluyorlar ve bu da hukuka uygun değil yanlıştır." şeklinde konuştu.