Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner ’1 Eylül Dünya Barış Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada; “Bu topraklar çok acı gördü, artık kan dökülmesin istiyoruz” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Öner; ”Biz kadınlar olarak yurtta barış, dünyada barış diyoruz. Barış kadının kendisidir. Zor günlerden ve acıların içinden geçiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşadıklarımız, kandan, acıdan, nefretten beslenenleri bir kez daha gözler önüne serdi. Baldıran zehri içmeyi göze alanlar, kefenini giyerek siyasete soyunanlar, bu süreçte birden bire anayasayı bekleme odasına alarak, barışı bir başka bahara bırakarak, güvercinlikten şahinliğe terfi eden yeni bir kimlikle sahnede yerini aldı. Bu kimlikle kendisini mevcut siyasal sistem içinde hiçbir yasa ve etik değere bağlı görmeyenler ne yazık ki şehit cenazelerini de siyasal bir gösteriye çevirmekten bir sakınca görmemektedirler” diye konuştu.

“Ölenlerin hepsi bizim çocuklarımız. Yüreğimiz yanıyor. Canımızdan can gidiyor, her yerden ağıtlar yükseliyor” diyen Öner; “O ağıtlar doğuda ve batıda yoksul anaların acı hikayelerini anlatıyor. Bu topraklar çok acı gördü artık kan dökülmesin istiyoruz. Sesimizi, sözümüzü gücümüzü birleştirmek istiyoruz. Barış ve huzur isteyen herkesi ortak değerlerimizi öne çıkartarak, birlikte hareket etmeye güçlerimizi birleştirmeye çağırıyoruz. Herkesi ortak geleceğimizin korunması ve toplumsal barışın sağlanabilmesi için her türlü şiddete karşı içten kapsayıcı bir dayanışmaya ve imza kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz ve diyoruz ki; ‘Yurtta barış dünyada barış. Barış hemen şimdi barış" ifadelerini kullandı.