CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kamyonet kasasında üzüm yaprağı toplamaya giden 15 tarım işçisine mezar olan Manisa’nın en büyük iki ilçesini bağlayan Salihli – Akhisar yolunun, şehre gelen her valinin, iktidardaki her milletvekilinin, gelip geçen bakanın birinci sözü olduğunu söyledi. Özel, “Ama bir türlü olmaz bu yol, eğer tamamlanmış olsaydı şerit değiştirerek bu facia yaşanmamış olurdu.” dedi.

Manisa milletvekili olan Özel, Meclis kürsüsünde konuşmalarına ve verdikleri soru önergelerine rağmen Akhisar- Gölmarmara- Salihli yolunun 1998 yılından beri yapılmadığına dikkat çekti. Dünyada ve Avrupa’da 8 tür sigorta kolu olduğunu, bunlardan 7’sinin Türkiye’de uygulandığını ancak birinin ısrarla uygulanmadığını ifade eden Özel, “Gelirleri olmayanlara aile sigortası ve kadının hesabına bu paranın yatırılması. Burada ölen kadınların hepsi evlerine gelir gelmediği için bu duruma düştüler. Türkiye’nin siyaset üstü bir şekilde bir ailenin hiç olmazsa yaşamını sürdürebilecek bir gelişe sahip olması için tüm partilerin Türkiye’de eksik bu sigorta kolunu hayata geçirmesi son derece önemlidir. Aksi halde güvencesiz çalışan kadınları bir gün büyükşehirlerde bir gökdelenin 26’ncı katında cam silerken, öbür gün sabahın 5’inde yaprak toplamaya giderken kaybetmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

OCAK AYINDAN BU YANA 195 TARIM İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da, Manisa’nın Salihli ilçesi Çökelek köyünden 13’ü kadın 15 kişinin cinayete kurban gitmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Yaşanan olayın bir iş kazası değil cinayet olduğunu vurgulayan Akkaya, “Çoklu ölümler olunca iş cinayetleri gündeme geliyor. Ocak yaşından bu yana yaklaşık 180 tarım işçisi hayatını kaybetti, son kaybettiğimiz 15 kişiyle 195 tarım işçisi hayatını kaybetti.” dedi.

TARIM İŞÇİLERİ HER GÜN YOLA ÇIKIYOR AMA DENETİM YOK

Ankara’dan Manisa’ya gelirken kuralsız giden sürücüleri cezalandırmak için trafik polislerinin gizlenerek en az 3-4 tane tuzak kurduklarına şahit olduklarını da anlatan Akkaya, “Halbuki, trafikte polisler sürücülerin kurallara uygun gitmesi için denetimi göz önünde yapsalar kazalar aza iner.” Uyarısında bulundu. Tarım işçilerin gittiği güzergahların belli olduğunu, bir gün değil her gün yola çıktıklarını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, “Doğal olarak o yola çıktıklarında, trafik ya da jandarma denetim yapsa, kuralsız bir şekilde insan onuruna yakışmayan, açık kasalarda üst üste taşınacağına onların bu ilçeden çıkmasına izin vermezlerdi. Bu ülkenin buna olanakları var ama bu konuda irade yok. Karşımızda vatandaşı müşteri gibi gören bir anlayış var. Meclis’te bu eksiklikleri yine dile getireceğiz.” şeklinde konuştu.