MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasını vermesinin ardından bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Fidan'ın milletvekili dokunulmazlık zırhına alınmaya çalışıldığını söyledi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, partisinin İl binasında gerçekleştirilen basın toplantısında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa kararını değerlendirdi. Fidan'ı, ülkenin egemenlik paylaşımlarını Meclis'in dışında müzakere etmekle suçlayan Öztrak, "Bir ülkede uzunca bir süredir devam eden bir süreçte tüm kanunları çiğneyerek, bir bürokrat egemenlik paylaşımını birileriyle Meclis'in dışında müzakere etmişse şimdi o bürokrat, MİT Müsteşarı, Meclis'e girmek için istifa etmişse çok açık söyleyeyim büyük bir panik vardır. Onun Meclis'e gitmek istemesinin bir tek nedeni olabilir. Efendim şu olacakmış bu olacakmış, kimse bunun üstünü örtmeye çalışmasın, evirip çevirmeye çalışmasın. Milletvekili dokunulmazlık zırhının arkasına sığınmak istemektedir. Şimdi Milletvekili dokunulmazlığına doğru kaçmak istemektedirler. Korku dağları sarmıştır. Bu nedenle her gün yönetim biraz daha kötüleşecektir. Her gün biraz daha panik içersinde yapılan kanunsuzluklar, usulsüzlüklere şahit olacağız. Ama ne demişler korkunun ecele faydası yoktur. Türkiye, artık büyümesini düşüren, işsizliğini artıran her gün verdiği beyanlarla vatandaşın cebinde yangın çıkaran bir iktidarı taşımayacaktır. 4 ay sonra genel seçimlerde gereğini yapacaktır." dedi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VATANA İHANETTEN SORUMLUDUR"

Konuşmasının büyük bir bölümünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ayıran Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, ülkenin iyi yönetilmediğini söyledi. Büyüme hızının yüzde 6'ların altına indiği, işsizlik oranlarının çift haneli rakamlara çıktığı bir dönemde Cumhurbaşkanı'nın, Anayasa ile sınırlandırılan görev alanının dışına çıktığını söyleyen Öztrak, Erdoğan'ın 'vatana ihanetten' sorumlu olduğunu savundu. Öztrak, şöyle konuştu:

"Bütün bunlar yaşanır iken bu ülkede, ülkenin Cumhurbaşkanı Anayasa'nın kendisine vermiş olduğu yetkilerin tamamen dışına çıkarak bir takım icraatlar yapmaya çalışıyor. Merkez Bankası'nın faizini talimatla düşürmeye kalkıyor. Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu'na talimatlar vererek, batmayan bankaları batmış gibi göstermeye çalışıyor. Bütün bunların hepsinin de hepimizin tek tek cebine ciddi faturası var. Demek ki bu ileri geri konuşmaların, Anayasa sınırlarını aşmanın vatandaşa çok ciddi bir faturası var. Şimdi de Cumhurbaşkanı konuşuyor döviz ve faiz fırlıyor. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Anayasa'nın çizdiği sınırlar içerisinde kalmaya davet ediyorum. Ama panik büyük arkadaşlar. Korku büyük. Dün çıkıyor Cumhurbaşkanı, üstü kapalı diyorlar herkesin anlayacağı bir biçimde belli bir partiye oy istiyor. Anayasa'ya göre cumhurbaşkanı tarafsızdır ve sorumsuzdur. Yani Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığını bozması nedeniyle kendisini mahkemeye veremezsiniz. Cumhurbaşkanı'nın BDDK'ya talimat vermesi nedeniyle yasaların çiğnenmesi, kendisinin bir banka hakkında itibarı bozucu söylemlerinden dolayı mahkemeye veremezsiniz. Ama genel olarak bu tarafsızlık ilkesini çok fazla zorladığında, bunu Anayasa'ya ilga suçu içerisinde düşünebilirsiniz. O zaman evet sorumsuzdur ama bir konuda sorumludur. Vatana ihanet."

Basın toplantısının ardından partililerle bir süre görüşen Öztrak, Antakya'da bulunan esnaf ve sanatkarları ziyaret etti.