Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türkiye’de yatırım yapmanın güvencesinin olmadığını söyledi.

CHP heyeti, Hatay'ın İskenderun ilçesinde iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve beraberindeki heyeti İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

İTSO Meclis salonunda konuşan CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Özkrak, Türkiye’de yatırım yapmanın güvenli olmadığını belirterek, “Yatırım yapmanın güvencesi yok. Yatırım yapıyorsunuz, birileri sizi beğenmiyor, elinizdeki şirketi elinizden alabiliyor ya da denetim elemanlarını gönderiyor size büyük zararlar yazıyor. Sizi hareket edemez hale getiriyor. İşte Türkiye’de mutlaka mülkiyet hakkının güvence altına alınması lazım. Bunu konuşur hale geldik.” dedi.

BDDK’da kurucu başkan yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlatan Faik Öztrak, “Biraz bu BDDK’nın mevzuatını biliyorum. Siz kalkıyorsunuz bir bankaya diyorsunuz ki 'bu bankanın yönetimini değiştiriyorum.' Tasarruf Mevduatı Sigortası Fonu olarak neye dayanarak değiştiriyorsun? 'E efendim bunlar gerekli belgeleri vermediler, gerekli incelemeleri yapamıyoruz!' Gerekli belgeleri teslim etmiş, yüzde 2’si kalmış. Yapacağın şey kapatmak değil, kanun öyle demiyor. Uyumsuzluk nedeniyle ceza keseceksin. Bunlar uyumsuzluk nedeniyle yönetimi değiştirdiler. Değiştirdiler ama kanunsuz. Bir de bir başka şey daha var. Yani hangisi doğru ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum Bu ülkenin Cumhurbaşkanı eylül ayında TÜSİAD’ın yüksek istişare kurulunda çıktı dedi ki 'bu banka battı ve BDDK niye harekete geçmiyor anlamıyorum.' E şimdi de BDDK bankanın yönetimini değiştirdi. Hayır, banka batmadı sadece ben imtiyazlı ortakların kimler olduğunu göremiyorum. Dolayısıyla bankacılık yapma yeteneklerine sahip olup olmadıklarını tespit edemiyorum. Yani siz birilerinin malına ne olursa olsun hukuksuz olarak el koyarsanız o zaman çok ciddi sıkıntıyla karşı karşıya kalırsınız. Bakın şunu sadece hatırlamanızı istiyorum; sermayenin rengi olmaz, rengine göre sermayeye işlem yapılmaz. Serbest piyasa ekonomisi böyle çalışmaz. Bu gün maalesef bu noktadayız.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ülkenin gelişmesi ve yatırımların sağlıklı yapılması için bazı kurullar olduğunu hatırlatarak, “Yıllardır iş aleminin bildiği bir şey var. İş aleminin gelişebilmesi için, ülkenin hızlı büyüyebilmesi için üç tane hürriyet olması lazım; Din ve vicdan hürriyeti, ifade hürriyeti, teşebbüs hürriyeti. Bugün her üç hürriyet de tehlike altındadır. İşte bizim önerdiğimiz model bu üç hürriyet üzerindeki tehlikeyi ortadan kaldırmaya yöneliktir” şeklinde konuştu.

İTSO Başakanı Levent Hakkı Yılmaz ise yaptığı konuşmada, Suriye olaylarının Hatay ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini ve ekonominin gerilediğini ifade etti.

Konuşma sonunda ise İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, CHP Genel Başkan yardımcısı Öztrak’a plaket takdim etti.