Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, iktidar olmaları durumunda üniversite gençliğinin yurt sorununu bir yıl içerisinde çözeceklerini söyledi.

Üniversite öğrencilerinden ‘Ev kiraları çok pahalı. Yurt sorunumuz var’ yönünde çok sayıda şikayet aldıklarını dile getiren CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, CHP iktidarında 1 yıl içerisinde tüm üniversite gençliğinin yurt sorununu çözecekleri sözünü verdi. Peri, “Bugün Gaziantep’te bir devlet, 3 tane de vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 4 üniversite var. Bu öğrencilerimizin barınma sorunu var. Ev kiraları çok yüksek olduğu için sıkıntı yaşıyorlar. CHP iktidarında yurt sorununa kökten çözüm bulacağız. Seçim beyannamemizde de var.” diye konuştu.

Gaziantep’te barınma sorununun ciddi problem haline geldiğine dikkat çeken Peri, “Bu sorunu en fazla yaşayan kesimlerin başında öğrenciler geliyor. Maddi durumları iyi olanlar olduğu gibi, çok kötü olanlar da var. Bu öğrencilerimiz aylığı bin liraya ulaşan kiraları ödeyemiyor. Tek çareleri yurtlar. Ancak yurtlarda da kalamazlarsa büyük sıkıntı yaşıyorlar. Biz CHP iktidarında bu sorunu çözmeyi taahhüt ettik. Üniversite gençliğini de CHP’yi iktidara taşımaya çağırıyoruz. Gelin hep birlikte engelleri aşalım.” dedi.

Gaziantep’in eğitimde yaşadığı sorunları çok iyi bilen ve yakından takip eden birisi olduğunu belirten Peri, meclise gittiğinde eğitim için seferberlik düzenleyeceğini söyledi. Sadece üniversiteli öğrencilerin yurt sorununu çözmekle kalmayacaklarını dile getiren Peri, “İlk ve orta dereceli okullarımızı ve kentimizin eğitim seviyesini de daha yukarılara taşıyarak hak ettiği yere getirmek için gayret göstereceğiz. Bu ülke ve bu kent bizim. Sorunlara hep birlikte el atıp çözmeliyiz.” ifadelerine yer verdi.