Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, vatandaşların borcunu borçla kapatmak için bankaların kredi batağına düştüğünü öne sürerek, CHP iktidarında kredi kartı borçlarının faizlerinin yüzde 80’inin silineceğini savundu.

7 Haziran seçimlerine yönelik esnaf gezilerine devam eden CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, esnafa ve tüketiciye nefes aldıracak projeleri olduğunu söyledi. İktidara gelmeleri halinde vatandaşın kredi kartı borçları ile ilgili tarihi bir düzenleme yapacaklarını belirten Peri, “Bugün Gaziantep de dahil olmak üzere ülkemizin her tarafında kredi kartı mağdurları milyonlara ulaşıyor. Alım gücü kalmayan vatandaşımız çaresizlik içerisinde kredi kartlarına başvuruyor. Sonra da ödeyemeyince faiz üstüne faiz geliyor ve borç dağı oluşuyor.” dedi.

Peri, kredi kartı borcu nedeni ile icralık olan, cezaevine düşen çok sayıda vatandaş olduğuna vurgu yaparak, çaresiz kalan ve kredi kartı borcu ödeyemeyen vatandaşların da bankalardan kredi alarak kredi kartını kapatma telaşı içerisine düştüğünü savundu. Peri, “Borcunu borçla kapatmak için kredi kullanıyor. Kendisi alamasa dahi, yakınlarının üzerine kredi alarak borç kapatma yoluna gidiyor. Kullandığı kredinin borcu da geldiğinde iyice mağdur oluyor. Esnafımız dahi artık yatırım için kredi kullanmıyor. Borcunu borçla kapatmak için kredi alıyor.” diye konuştu.

CHP iktidarında ilk icraatlarından birisinin de kredi kartı ile ilgili düzenleme yapmak olacağını savunan Peri, şu ifadeleri kullandı: “Kredi kartı borçlarının yüzde 80’ini silerek bu soruna bir nebze de olsa çözüm olacağız. Vatandaşımıza rahat bir nefes aldıracağız. Artık esnafımız da kullanacağı esnaf kredilerini eskiden olduğu gibi yatırım için harcayacak. Esnafımıza ve halkımıza içine düştüğü kredi batağından kurtulmak için çok önemli fırsat sunacağız. Eğer bu kredi batağının kökünü kazırsak, istihdamımız da artar, halkın alım gücü de artar.”