Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, sınır hattında savunmaya yönelik bir sınır güvenliği çalışması olduğunu dile getirerek, “Suriye sınırına askeri sevkiyatlar yapılıyor ancak bu çalışmalar karşıya geçmek amaçlı değil. Bir operasyon olmayacak.” dedi.

Suriye sınırına yönelik yapılan askeri sevkiyatlar hakkında açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, askerin Suriye’ye girmeyeceğini söyledi. Şeker, “Suriye sınırına askeri sevkiyatlar yapılıyor ancak bu çalışmalar karşıya geçmek amaçlı değil. Bir operasyon olmayacak. Ama karşıdan buraya yapılacak herhangi bir taarruz ve sınırdan geçme gibi konularda ciddi şekilde bir savunma tertibatı alınıyor. Bir operasyon yapılacaksa da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ekipleri geldi, onlar yapar. Tank, top girmeden önce onlar girer ve çıkarlar.” ifadelerine yer verdi.

Suriye’ye girilmesinin Türkiye açısından çok iyi olmayacağına dikkat çeken Şeker, karşıda bir muhatap olmadığını belirterek, kime karşı savaşacaklarını sordu. 4 yıldır sınır güvenliğinin önemi her ortamda dile getirdiklerini ifade eden Şeker, şunları kaydetti: “Suriye’de bir muhatap yok. Orada 30 tane örgüt var, kimin ne olduğu belli değil. Neye karşı ve niçin savaşacağız? Bir tane bile askerimizin ölmesinin bize faydası olacak mı, olmayacak. Türkiye, eğer bu sınır güvenliğini 4 sene önce alsaydı, bugün ülkemize ne bu kadar mülteci gelirdi, ne de bu kadar sıkıntı yaşardık. Sınır güvenliğini sağlamış olsaydık karşıya ne silah giderdi ne de lojistik destek giderdi. 4 sene sonra geç kalınmış bir karar bu, sınır güvenliğini arttırıyoruz. Her ortamda sınır güvenliğinin sağlanması noktasında uyarılarda bulundum. Kışlada ‘hudut namustur’ yazar. 'Hudut namus' ise sınırını kullanacaksın, hududunu koruyacaksın. Devlet bu hataları bugün telafi etmeye çalışıyor.”