CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hidayet Karaca ve polisler hakkında tahliye kararı çıkmasına rağmen serbest bırakılmamalarına tepki gösterdi. Bu insanların kendileri giderek teslim olduğunu dile getiren CHP’li Şeker, "Türkiye’de hukuk denen bir şey kalmadı. Mahkemeler talimatlarla iş yapıyor. Bir mahkemenin bırakmak istediği kişiyi diğer mahkeme tutmak istiyor. Yahu bu adamlar kendi ayakları ile teslim oldular. Dün geceden beridir resmen hukuk cinayeti işleniyor." dedi.

CHP Milletvekili Mehmet Şeker, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan 62 polis ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında tahliye kararı çıkmasına rağmen cezaevinden bırakılmamaları hakkında açıklamalarda bulundu. "Türkiye’de hukukun geldiği yeri hesap edin" diyen CHP’li Şeker, mahkemelerin artık talimatla iş yapar hale geldiğini vurgulayarak şunları dile getirdi: "Bir mahkeme başka bir karar veriyor, diğer mahkeme ise başka bir karar veriyor. Aynı suçtan yargılanan bir insanı 3 tane değişik mahkemeye götür, biri 2 sene ceza verir, diğeri 3 sene, öbürü de 5 sene ceza verir. Türkiye’de hukukun geldiği yer bu noktadır. Bu mahkemenin yetkisi yok, bunun yetkisi var. Madem yetkisi yok niye dilekçe alıyorsunuz. Türkiye’de hukuk denen bir şey kalmadı. Mahkemeler talimatlarla iş yapıyor. Bir mahkemenin bırakmak istediği kişiyi diğer mahkeme tutmak istiyor. Yahu bu adamlar kendi ayakları ile teslim olmuş insanlar. Bir suçları varsa zaten yargılanıyor. Bu insanların tutuklu yargılanmalar doğru değil."

'SAVCININ HAKİM KARARINI İNCELEMESİ İLK KEZ OLUYOR'

Nöbetçi savcının, hakim kararını incelemesine de eleştiri getiren Şeker, şunları kaydetti: "Türkiye’de böyle bir kararı ilk kez duyuyorum. Savcının bir rolü yoktur, itiraz mahkemeye yapılır. Mahkemenin verdiği kararı savcının 'inceleyeceğim' demesi gibi bir tabiri ilk kez duyuyoruz. 4 tane bakanın çocukları ile ilgili ciddi yolsuzluk iddialarında deliller ve belgeler var iken onları tutuklamıyorsunuz, serbest bırakıyorsunuz, hiçbir delili, ispatı olmayan bu vakada da insanları tutukluyorsunuz. Bugün resmen hukuk cinayeti işleniyor. Bu ülkeye yıkışan bir durum değil. Bir mahkemenin talimat ile iş yapması kadar kötü bir şey yok. Bunlar yaşanırken gelecekte Türkiye ekonomi, siyasi ve sosyal anlamda sıkıntılı demektir. Bir an önce bu ülkede hukukun üstünlüğünün sağlanması lazım."