CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, mahkemenin tahliye kararı olmasına rağmen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polislerin hala serbest bırakılmamasına tepki gösterdi. Mahkeme kararının uygulanmamasını ‘adalet sisteminin çökmesi’ olarak nitelendiren CHP’li Serindağ, “Adalet sisteminin maalesef Türkiye’de artık güven vermediğini ve işlemediğini ortaya koyuyor. Çok üzücü ve çok vahim bir durum.” dedi.

Tutuklu sanıkların mahkemenin tahliye kararı olmasına rağmen bırakılmamalarının, yargının ne hale geldiğini açık olarak gösterdiğini belirten CHP Milletvekili Ali Serindağ, Türkiye’deki adalet sisteminin artık güven vermediğini söyledi. Adalet sisteminin neredeyse çöktüğünü gösteren bir uygulama olduğuna dikkat çeken CHP’li Serindağ, “Bir mahkeme karar veriyor, başka bir adli makam ise o kararı yok hükmünde sayıyor. Böyle bir uygulama olamaz. Adalet sisteminin maalesef Türkiye’de artık güven vermediğini ve işlemediğini ortaya koyuyor. Bu çok üzücü bir durum. Bir ülkede adalet sistemi çökmüş ise insanların yarınından emin olması mümkün değil. Çok vahim bir durum.” diye konuştu.

NORMAL HUKUK SİSTEMİNDE SAVCI, HAKİM KARARINI İNCELEYEMEZ

Nöbetçi savcının, hakim karını inceleme ve sorgulama yetkisinin olmadığını hatırlatan Serindağ, “Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa'nın askıya alındığı, hukukun ayaklar altına alındığı bir ülkede yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Anayasa bekleme odasına alınmıştır’ dediği bir ülkede yaşıyoruz. Normal hukuk sisteminin işlediği bir ülkede savcının hakim kararını incelemesi gibi bir durum olmaz. Biz maalesef normal bir dönemde yaşamıyoruz. İnşallah yurttaşlarımız, adaletin yeniden Türkiye’de kurulması yolunda irade gösterir.” ifadelerine yer verdi.