CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 'havuz' diye tabir edilen hükümete yakın medyada yer alan, Fuat Avni’nin CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ile yaptıkları yazışma iddialarına tepki gösterdi. Tezcan, "Biz AKP’nin kirli ilişkilerinin parçası hiçbir zaman olmadık, bundan sonra da olmayız. Özellikle seçim öncesi operasyonel girişimler AKP’nin çok usta olduğu ilişkilerdir." dedi.

CHP'de, milletvekili genel seçimi için aday adaylık başvuruları başladı. Milletvekili aday adaylığının ilk başvurusunu Bülent Tezcan, parti genel merkezinde yaptı. Tezcan, başvurusunun ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun, Havuz medyasında yer alan, Fuat Avni’nin CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ile DM’den yaptıkları yazışma iddialarının sorulması üzerine Tezcan, "Biz AKP’nin kirli ilişkilerinin parçası hiçbir zaman olmadık, bundan sonra da olmayız. Bu tip kirli ilişkiler bizim alıştığımız, bildiğimiz şeyler değildir. Bu tip kirli ilişkiler, özellikle seçim öncesi operasyonel girişimler AKP’nin çok usta olduğu ilişkilerdir." cevabın verdi.

Tezcan, şöyle devam etti: "Onların kendi pençelerinden kendi yaptıklarını bu seçimlerde de yeniden muhalefet partileri üzerinde yeni bir operasyon planları olarak görüyoruz. 2011 seçimlerinde Milliyetçi Harekat Partisi’ne dönük ve muhalefete dönük yaptıkları operasyonu hepimiz hatırlayalım. Bu operasyonun tamamen göbeğinde dönemin başbakanının olduğu daha sonra ortaya çıktı. Şimdi anlaşılan o ki AKP iktidardan gideceğini anladı. 2015 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının göründüğünü açık olarak gördüler. Bu telaş içerisinde yeni bir siyaset operasyonu yapma içerisindeler ama milletimiz bu siyaset operasyonuna fırsat vermeyecektir. Biz hiçbir zaman kirli ilişkilerin bir parçası olmadık, bundan sonra da olmayız, iftira da bizim üzerimize yapışmaz." diye konuştu.

MÜRACAAT İÇİN SON TARİH 24 ŞUBAT

Kontenjan adaylığı için 7 bin 500 lira müracaat ücreti uygulandığını belirten Tezcan, kontenjan adaylığı için kadın, genç, engelli ayrımcılığının olmadığını söyledi. Tezcan, "Adaylıklarımız merkez yoklama veya ön seçime müracaat edenlere 5 bin lira. Kadın, genç ve engellilerde ise 2 bin 500 lira yarı fiyat uyguluyoruz. Son tarih olarak da herkes 24 Şubat’a göre hazırlığını yapsın. Çünkü biz biliyorsunuz, ön seçim yapacağız, özellikle örgüt denetiminde 10 bölgede ön seçim yapacağımız yerler var. Buralarda biz 29 Mart tarihini beklemeyi düşünmüyoruz. Yargı denetiminde ön seçim yapılacak yerlerde tarih 29 Mart, bütün Türkiye’de bütün partiler için. Ancak biz örgüt denetiminde bununla bağlı değiliz. Daha erken adaylarımızı belirleyebiliriz. Mart ayının başlarında bunu yapmayı düşünebiliriz, bu nedenle de müracaatların askı sürelerini dikkate aldığımızda, bir an önce aday adaylarının başvurularının ve incelemelerin bitmesi gerekiyor. O yüzden her arkadaşımız 24 Şubat’a göre hazırlığını yapsın. Çok istisnai durumlarda tabiki süreleri esnetmek mümkün olabilecektir."

ESKİ YARGITAY SAVCISI VURAL SAVAŞ DA BAŞVURANLAR ARASINDA

CHP'deki milletvekili genel seçimi için aday adaylık başvurularını yapanlar arasında 28 Şubat sürecinde Refah Partisi’ne kapatma davalarını açan eski Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş da vardı. Adaylık için kendi memleketi olan Antalya’yı tercih ettiğini söyleyen Savaş, "Bugün seçim müracaatımı yapıyorum, sonra da seçim çevreme gidip üzerime düşeni yapacağım." dedi.