Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili adayı Zülfikar İnönü Tümer, CHP iktidarında sanayici ve işadamlarının, müteahhitlerin yatırımlarına engel teşkil edecek uygulamalardan uzak durulacağını söyledi.

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri ile Adana Müteahhitler Birliği Başkan Yardımcısı Tahsin Uzkurt ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Tümer, "Adana’daki iş dünyası temsilcilerinin ekonomiye ve istihdama ne denli katkı koyduklarının bilincindeyim. Bizlere düşen de sanayici ve işadamlarını, mimar ve mühendisleri, Adana’ya katkı koyacak müteahhitleri destekleyecek programları hayata geçirmektir." dedi.

İş dünyasının kent ekonomisi adına beklentilerinin milletvekillerinin sorumluluklarını artırdığını dile getiren Tümer, "Tüm milletvekili adaylarıyla aynı masa etrafında toplanarak kentimizin kalkınması için uğraş vermeye hazırım. Tarım ve sanayinin beşiği olan Adana’da maalesef tek eksik siyasi iradedir. Türkiye’de demokrasinin eksikliğinden bahsettiğimiz yıllar geride kaldı. Şimdi demokrasinin varlığından şüphe duyuyoruz. Temel hak ve özgürlüklerin yok edildiği, örgütlenme ve basın özgürlüğünün bitirildiği günler yaşıyoruz. Türkiye’de hukuk ve eğitimi sağlam temeller üzerine inşa etmek zorundayız. Ekonomik ve sosyal gelişimimizin önünü böylelikle açma imkanına ulaşırız." diye konuştu.

Ziyareti için Zülfikar İnönü Tümer’e teşekkür eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise tüm milletvekillerinin Adana’ya yatırım yapılması için bir araya gelmekten kaçınmaması gerektiğini dile getirdi. Adana ekonomisi ve sosyal hayatını iyi bilen insanların Meclis'e gitmesinin önemine işaret eden Sönmez, "Kentin ekonomik ve sosyal sorunlarıyla birebir ilgiliyiz. Her alanda birlikte hareket edilmesi gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Sizlerin de milletvekilleri olarak Meclis çatısı altında ya da Adana’da kentimizin gelişimine katkı koymak için birlikte hareket etmenizden yanayız." dedi.