CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, son günlerde yaşanan terör olaylarının Türkiye’yi çıkmaza sokarak, yeniden erken seçim havası oluşturup tek başına iktidar olma çabası olarak değerlendirilebileceğini savundu.

CHP’li Tuncer, son dönemlerde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için Yavuz Selim Meydanı’nda toplanan Emek ve Demokrasi Platformu’nun düzenlemiş olduğu programa katıldı.
Program öncesi gündemi değerlendiren Tuncer, Türkiye’nin son 2 gündür yoğun şekilde terör olaylarıyla, saldırılarla ve katliamlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüne sebep olan katliamı ve bunu yapanları şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirten CHP'li Tuncer, yaşanan olayın Türkiye tarihinde yaşanan en acı katliamlardan birisi olduğunu kaydetti.

Saldırıların özellikle belli bir dönemde yapılmasının akıllarda soru işareti bıraktığını ifade eden Mustafa Tuncer, “Adıyaman’da bir askerimizin şehit edilmesi, yine bugün polis memuru arkadaşımızın şehit edilmesi ülkedeki mevcut huzurun tekrar bozulması ve ülkemizin Suriye sınırları içerisinde çekilmesi olarak değerlendiriyoruz. Israrla kendi beslediği ve kendi desteklediği bir kuruluşun, bir terör örgütünün şimdi bunları yapması çok düşündürücüdür. Evinizde kuduz köpeği ne kadar beslerseniz besleyin, size sadık kalmasını, size sadakatli bulunmasını düşünemezsiniz. Maalesef ülkemizi yönetenler, iktidardakiler, kendi elleriyle besledikleri bir bela ile ülkemizi karşı karşıya bıraktılar.” şeklinde konuştu.

IŞİD VE DEAŞ GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİ OLUŞUMLARININ ÖNLENMESİ GEREKİYOR

Türkiye’nin son dönemlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacı olduğunu kaydeden CHP'li Tuncer, “Bu saldırıların önüne geçilebilmesi için öncelikle IŞİD ile DEAŞ gibi terör örgütlerinin Türkiye’deki yuvalarının ve oluşumlarının önlenmesi gerekiyor. Bu olmadığı sürece bu tür saldırılarla maalesef kar karşıya kalacağız. Halkın huzurunu bozmaya hiç kimsenin hakkı yok. Özellikle yeni yapılmış olan bir seçim ve hükümet oluşumlarının gündemle olduğu dönemde, bunların yapılması ülkeyi tekrar bir çıkmaza sokup yeniden erken seçim havası ile tek başına iktidar olma çabaları olarak ta değerlendirebiliriz.” ifadelerini kullandı.