Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri Sezgin Tanrıkulu ile Gürsel Tekin, Yaşar Kemal'in yoğun bakımda tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne gelerek Kemal'in sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tanrıkulu ve Tekin, yaptıkları kısa açıklamanın ardından hastaneden ayrıldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Yaşar Kemal'in sağlık durumunun ciddiyetle takip edildiğini belirterek doktorlar ve ilgililere teşekkür etti. Tanrıkulu, "Ülkenin yetiştirdiği en önemli yazarı, bize yol gösterdi eserleriyle. Ben acil şifa diliyorum. Gözümüz kulağımız burada olacak." açıklamasını yaptı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise "Biraz önce sağlık bakanımız size bilgi verdi, yoğun bakımda. Sayın bakan daha sağlıklı bilgi verdiği için daha fazlasını bizim söylememiz çok doğru olmaz. Allah şifa versin diyoruz. Hekimlerin bize vermiş olduğu bilgi, tabi bir çok hastalıkları var ama en önemlisi zatürrenin yaratmış olduğu ciddi tahribatlar var. Yoğun bakımda yatıyor şu anda." şeklinde konuştu.

Tekin, gazetecilerin sorusu üzerine, Kemal'in an itibariyle uyutulduğunu, kendilerini tanıyamayacak durumda olduğu için temas kurma şanslarının olmadığını ekledi. Tanrıkulu ve Tekin, açıklamalarının ardından hastaneden ayrıldı.

Edebiyatçı Yaşar Kemal'in bir başka hastanede 9 Ocak'tan bu yana devam eden tedavisi, ailesinin isteği üzerine İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ne kaydırılmış, akşam saatlerinde İstanbul Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri'ne getirilen Kemal, burada yoğun bakıma alınmıştı.