Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir'de, Şifa Üniversitesi'nin de kurucusu olan Türkiye Tabipler Vakfı'na yapılan polis baskınını değerlendirdi.

AK Parti hükümetinin ‘paralel’ diyerek her tarafa saldırdığını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, “AKP, kendisine yakın olmayan, daha dün kardeşçe yan yana durduğu arkadaşlarına bugün paralel diye saldırıyor. İşine gelmediği için yapıyor. Bu dönem geçecek, hükümet kurulursa inşallah ne vergi daireleri ne de kurumlar falan böyle tehditte bulunmayacaklar.” dedi.

“HUKUKU EGEMEN KILACAĞIZ”

CHP’nin koalisyon hükümetinde yer alması durumunda hukuku egemen kılacaklarını dile getiren Ali Yiğit, “Biz gelirsek hukuku egemen kılmaya, hukukun üstünlüğünü egemen kılmaya çalışacağız. Yani zaten tüm kurumlar allak bullak edildi. Onu önlemeye çalışacağız. Kimse düşüncesinden dolayı yargılanmayacak, sorgulanmayacak. Bunlar yargıyı da askıya aldılar sorumsuzca bu işleri yapıyorlar.” dedi.

“HÜKÜMET KURULDUĞU ZAMAN YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE GİDİLECEK”

Bakanlıklarda ve bürokraside bazı kişilerin AK Partinin halâ tek başına iktidar olduğunu zannettiğine değinen Ali Yiğit, “Tabii Cumhurbaşkanı’nın bu aradaki açıklamaları şeye biraz güven verdi, sanki hükümet kuracaklarmış, her şey onların olacakmış diye düşünüyorlar. Ama o öyle değil tabi. Zaten yeni bir hükümet kurulduğu zaman bu yolsuzlukların üzerine gidilecek. Bu antidemokratik uygulamaların da üzerine gidilecek kesinlikle. CHP olarak açıkladığımız ilkelerden taviz vermeyeceğiz. Biz, haklı olduğu yerde kim olursa olsun onun hakkını savunmak zorundayız. ‘Bu bize yakın, bu karşımızda’ hiç önemli değil. Kimsenin haksızlığa uğramaması için elimizden geleni yapacağız. Haksızlık kimden gelirse gelsin karşısında olacağız.” dedi.