CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, Uludağ Üniversitesi'ne (UÜ), 576 oy alan Prof. Dr. Kamil Dilek yerine, 265 oy alan Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın rektör atanmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Uludağ Üniversitesi rektörlüğüne yüzde 61 oranında oy alan adayı değil, yüzde 29 oranında oy alan adayı atamasını değerlendiren Yıldız, "Sayın Cumhurbaşkanı Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinin özgür iradesiyle seçtiği rektörü değil, kendi anlayışına uygun rektörü atamıştır. Yani öğretim üyelerinin oyları ve iradesi hiçe sayılarak, yeni bir demokrasi katliamı gerçekleştirilmiştir." dedi.

Yıldız, Türkiye’yi her alanda anayasayı ve yasaları aşındırarak, keyfi şekilde yöneten siyasal iktidarın, üniversiteleri de aynı anlayışla yönetmek istediğini vurguladı. YÖK’ün ve Cumhurbaşkanı’nın bu uygulamasının, bilimsel eğitimi, üniversitelerin idari ve mali özerkliğini savunan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne kadar haklı olduğunu da ortaya koyduğunu kaydetti. Demokrasiyi amaç değil araç olarak gören bu anlayışı ve Uludağ Üniversitesi’nde yapılan haksız atamayı kınadıklarını belirten Yıldız, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, antidemokratik uygulamalarıyla giderek tartışmalı bir kurum haline gelen YÖK’ü ve sayın Cumhurbaşkanımızı öğretim üyelerinin iradesine saygılı olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.