CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel, hükümete yakın Yeni Asır Gazetesi’ne tekzip gönderdi. Yüksel, “Yeni Asır’ın habercilikten anladığı ‘çamur at, izi kalsın’ yaklaşımıdır.” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, kendisiyle ilgili Yeni Asır Gazetesi’nde yayınlanan bir yazıyla ilgili olarak tekzip metni yayınladı. Yüksel, tekzip metninde şu ifadelere yer verdi: “04.04.2015 tarihli Yeni Asır Ege Gazetesi’nde Zafer Şahin’in “İlk Kontenjan Alaattin Yüksel” başlıklı yazısında, şahsım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu hakkında gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı iddialar yer almaktadır. Bu iddialarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur. Zafer Şahin, daha önceki yazısında; “Aziz Kocaoğlu'nun İzmir için Kılıçdaroğlu'na 4 kişilik bir kontenjan listesi verdiğini, adaylık başvurusu yapmayan şahsım için de kontenjan adayı yapılacağını” iddia etmişti. 04.04.2015 tarihli yazısında da Aziz Kocaoğlu’nun benim için kulis yaptığını, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü iddia etmektedir. 2001 yılında CHP İzmir il başkanlığına seçimle geldim. 2003 yılında 2. kez seçilerek 2 dönem üst üste il başkanlığı görevini yürüttüm. İl başkanı olduğum dönemde bile partimizin sayın genel başkanından gelen milletvekilliği teklifini kabul etmedim. Şahsım için hedef, hiçbir zaman milletvekilliği olmadı. Partimizde genel başkan yardımcılığı yaptığım dönemde de yine kendi isteğimle bu görevimden ayrıldım. Parti meclisi üyesi olarak tüm toplantılarımızda sürekli ön seçimi savundum.

Eğer önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili olmak isteseydim, ön seçime katılıp diğer arkadaşlarımız gibi demokrasinin bir gereği olarak yarışırdım. Bundan 6 ay önce, 2015 genel seçimlerinde aday olmayacağımı basınla paylaştım. Tüm açıklamalarıma rağmen, Yeni Asır gazetesi, şahsımı itibarsızlaştırmaya yönelik haberlere yer vermeye devam etmektedir. Objektiflikten son derece uzak ve gerçek habercilikle hiçbir ilişkisi bulunmayan bu tür girişimler basın ahlakına sığmamaktadır. Şahsıma saldırarak habercilik yaptığını zanneden Yeni Asır, kamuoyunun ve İzmir halkının güvenini zedelemiştir. Yeni Asır, şahsımı “itibarsızlaştırma” çabası içindedir ve birilerinin kuklası olmuştur. Aday olmayacağımı basına ve kamuoyuna açıklamış olmama rağmen, bunun görmezden gelinerek bu ve benzeri haberlerin yayımlanması, objektif ve tarafsız habercilik ilkesiyle kesinlikle örtüşmemektedir.

Yeni Asır’ın habercilikten anladığı “çamur at izi kalsın” yaklaşımıdır. Basın organlarının görevi bir kişi ya da kurumu hedef seçip, kamuoyunu yanıltarak birileri adına bunu abonelerine servis etmek değildir. Şahsıma yönelik tüm bu saldırılara rağmen, siyasetin sadece Meclis çatısı altında milletvekili olarak yapılmayacağına inanmış bir partili olarak, İzmirliler için İzmir için özveriyle çalışmaya ve partimizde siyaset yapmaya devam edeceğim. Yeni Asır Gazetesi gibi Cumhuriyet Halk Partililerin arasına nifak sokmak isteyenler amaçlarına asla ulaşamayacaklar, başarısız olacaklardır. Şahsıma ve Sayın Aziz Kocaoğlu’na yönelik saldırılarınızın, İzmir’de ve İzmirli hemşehrilerimizde bir karşılığı yoktur. Siz, İzmirlileri kandıramazsınız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Bu itibarla; her türlü yasal hakkım saklı kalmak kaydıyla, kamuoyunda oluşabilecek yanlış anlama ve kanaatlerin giderilmesi için yukarıdaki açıklamamın 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. maddesi gereğince gazetenizde yayımlanmasını önemle rica ederim.”