CHP İstanbul İl Gençlik Kolları üyesi bir grup iç güvenlik yasası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik yapılacağı iddia edilen suikast haberine tepki gösterdi.

CHP’li bir grup hükümete, Akşam gazetesi önünde bir araya gelerek iç güvenlik paketi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast yapılacağı iddiası haberlerini protesto etti. Grup adına açıklama yapan Recep Karakoç, “Taşa, sapana, molotofa karşı iç güvenlik paketi çıkardıklarını iddia edenler, zulüm paketini meşru zemine oturtmaya çalışıyor.” dedi.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Küçükçekmece’de Serap Eser’in hayatını kaybettiği olayda otobüse molotof atanların istihbarat elamanı olduğu açıklamalarına sessiz kalındığını ifade eden Karakoç, şöyle konuştu: “Yandaş medya bununla ilgili tek bir satır dahi yazmadı. İç güvenlik paketini savunurken örnek gösterdiğiniz bu olayın suçlularını biz işaret etmiyoruz.” Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenen Karakoç, “Gençleri bu kadar düşünen siz, muhalefet grubunun bonzai ile mücadelenin araştırılması önergesini neden mecliste reddettiniz?”

Sümeyye Erdoğan’a suikast yapılacağına dair haberlere de tepki gösteren Karakoç, “CHP üzerinden Sümeyye Erdoğan’a mağduriyet oluşturularak milletvekilliği yolunu açmak isteyen AKP’nin ve onun yandaş havuz medyasının partimiz üzerine kurguladığı bu yalan ve iftira oyununu bozmak için hesap soruyoruz.” ifadelerini kullandı. Grup açıklamanın ardından ‘Yandaş medya hesap verecek’ şeklinde slogan atarak dağıldı.