Bank Asya'nın yönetimine polis baskınıyla el konulmasının ardından banka şubelerinde hareketlilik devam ediyor. Sabah saatlerinde Mecidiyeköy şubesine gelen bir müşteri, "Ben CHP'liyim. Cebimde şu an 156 lira 50 kuruş var, hepsini yatırmaya geldim." dedi.

Türkiye’nin birçok yerinde bankanın şubelerinde yoğunluk yaşanıyor. Bankaya gelenler arasında yeni hesap açtıranlar olduğu gibi mevcut hesabına para yatıranlar da oluyor. Mecidiyeköy şubesinde de sabah saatlerden itibaren müşteriler yoğunluk oluşturdu. Para yatırmak için kuyruğa giren çok sayıda kişi, diğer bankalardaki paralarını da çekip Bank Asya’ya yatırdı.

Cebindeki bütün parayı bankaya yatırmaya gelen Eser Özdemir, “Hukuk ülkesinde yaşadığımızı düşünüyoruz ama AK Parti buna izin vermiyor. Biz her zaman mağdurun yanındayız. Cebimde ne kadar varsa şimdi getirdim yatıracağım. Kuruşu kuruşuna yatıracağım. Cebimde 156 lira 50 kuruşum var, hepsini yatıracağım. Hiç endişelenmiyorum, hiç sıkıntı yok. Giderse de feda olsun. AK Parti’ye paralarımızı biz yedirmeyiz. Şu anda bir algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor. Ben Cemaatçi değilim, Cumhuriyet Halk Partili’yim. Babam da, onun babası da öyleydi. Biz AK Partili değiliz. Bu yapılanları sevmiyoruz. Çok yanlış, ayıp.” şeklinde konuştu.

Parasını yatırdıktan sonra bankadan ayrılan bir kadın ise, “İnşallah düzelecek bu durumlar. Allah var, korkmuyoruz. Haberleri duyduk, destek olmaya geldik.” dedi.

Başka bir müşteri Hüseyin Kıraç ise, “Bank Asya’da 5 hesabım var, bir tane de başka bankada vardı. Şu anda 5 bin lira parayı başka bankadan çektim, getirdim, bankamıza yatırdım. Bizi yıldıramazlar böyle. Sonuna kadar bankamızın arkasındayız. Kesinlikle endişelenmiyorum. Canlarından korkmayanlar paralarından korkmazlar. Biz canımızdan vazgeçmişiz, paramız feda olsun.” ifadelerini kullandı.