CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç devlet görevlilerinin yakınlarının torpil sonucu iş bulduğunu iddia ettiği ikinci bir torpil listesini açıkladı. Daha önce KPSS'ye girmeden memurluk ve üst düzey kamu görevlerine atanan kişilerin AKP'li bakan ve milletvekillerinin torpili ile bu görevlere atandığına yönelik "85 kişilik torpil listesi" açıklayan Koç'un ikinci listesinde Kahramanmaraşlı isimler de yer aldı.

Tuğçe Özer: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafçısı Kayhan Özer'in kızı. Gençlik spor bakanlığında iki gün basın müşaviri olarak görev yaptırılıyor.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'un açıkladığı torpil iddiası listesi şu şekilde:

Yasin Ekrem Selim: Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, örtülü Maksut Selim'in oğlu. AB bakanlığında müşavirlik kadrosu.

Ali Taha Koç: Eski Kültür Bakanı Atilla Koç'un oğlu, Başbakanlıkta Başmüşavir yapılıyor. Başkan olarak atanıp, sarayın bilişim biriminin başı

Fatma Erten: Mehmet Ali Şahin'in teyzesinin kızı. KPSS puanı yetmeyince, önce meclis'e bağlı devlet arşivlerine, istisnai kadroyla atanıyor.

Nurettin Şah: Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın danışmanlığını yapıyor. TÜRKSAT direktörlüğüne, sınavsız olarak TİB yönetim sistemleri koordinatörlüğüne getiriliyor. Her biri keşfedilmemiş bir cevher. Ancak birinci sınıf akraba olduktan sonra.

Ahmet Can: Yeni AB bakanı Volkan Bozkır'ın özel kaleminin kardeşi. Kısa süre önce AB Bakanlığında müşavir yapılarak atılıyor.

Latif Çelik: Hüseyin Çelik'in yeğeni. KPSS puanı yetmeyince, TBMM'de memur yapılıyor.

Sani Kunduroğlu: Egemen Bağış'ın Amerika2dan arkadaşı. Önce başbakanlık basın ve halkla ilişkiler müşavirliğine alınıyor, daha sonra AB bakanı müşavirliğine geçiriliyor.

Ayşe Kunduroğlu: Sani Kundoğlu'nun eşi, AB bakanlığı'nda, ulusal ajansta görevlendirilerek maaşı iyileştiriliyor.

Mehmet Safi Öztekin: Yine Egemen Bağış'ın, özel kalemi İbrahim Bayram'ın arkadaşı. Zafer Çağlayan döneminde, açıktan memur yapılıyor. Dört kafadarlar ya bunlar.

Dolunay Yüksel: Elimde belge Arapça yazılı harflerin önünde, gülümseyerek hangi çağda yaşadığını unutmuş Başbakan'ın eşleri Sare Hanım'a bir danışman atanıyor. Dolunay Yüksel, 3600 ek göstergeli başbakanlık müşavirliğine atanıyor. Paraşütle hiçbir liyakat kariyer gözetmeksizin atanıyor. 26 Kasım 2014 tarihli 29187 sayılı resmi gazeteyle bütün müfettişlerin gözünün içine sokarak atanıyor.

Ey neye gülümsediğini ortalarda dolaşan Başbakan! Bak sende de neler var.

Adil Murat Alan: AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil'in danışmanı. TİB'e atanıyor

Çağla Seymenoğlu, AK Parti'li milletvekili Safiye Seymenoğlu'nun kızı. Herhangi bir sınava girmeden Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde memur yapılıyor ne kadar işsiz var Trabzon'da? Ne kadar atanamayan var Trabzon'da?

Zeynep Sezal: AK Parti eski milletvekili Ali Sezal'ın kızı. Dönemin MEB Bakanı Hüseyin Çelik tarafından KPSS'si olmadığı halde öğretmen olarak atanıyor.

Selim Terzi: AKP Üsküdar gençlik kolları başkanı, gümrük ticaret bakanlığı özel kalem müdürlüğüne getiriliyor.

Alperen Karaosmanoğlu: Tayyip Erdoğan'ın özel kalem müdürlüğü yapan, Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun oğlu. AB Bakanlığından açıktan atamayla memur yapılıyor. Bir süre sonra da maaşı yüksek başbakanlık yatırım destek ajansına geçiyor.

Taner Yanılmaz: Elazığ Belediye Başkanı'nın yeğeni. Memur yapılıyor, belediyeye getirilmeden önce esnaflık yapan bir arkadaş.

Elif Öztürk: Eski Daire Başkanı Hüseyin Öztürk'ün kızı. AB Bakanlığı'na müşavir yapılıyor.

Mustafa Seçen: Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen'in oğlu. Önce belediyenin özel kalem müdürlüğüne açıktan memurluk, ardından TRT'

Tuna Bekleviç: AKP'nin iktidarda olduğu yıllara götürüyorum sizi. Bu arkadaş bir eşeğin boynuna, ben bile bu ülkeyi sizden daha iyi yönetirim diye pankart asmıştı. 2011'de AKP'nin Edirne'den ikinci sıra milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Ödülünü AB Bakanlığı'na danışman yapılarak aldı. O eşek ne yapıyor şimdi sormak lazım.