Lisans Yerleştirme Sınavı'nda Türkiye 2.liği, Yunanistan'daki Balkan Matematik Olimpiyatlarında altın madalya ve Tayland'daki Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazanan Mersin Yıldırımhan Eğitim Kurumu yetkilileri, çiçek ve plaket beklerken polis eşliğinde 8 kurumun baskınına uğramanın şaşkınlığını yaşıyor.

Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları'na polis eşliğinde Maliye, Milli Eğitim, Zabıta, İtfaiye, SGK, Halk Sağlığı, Çevre ve Tarım il müdürlüğünden görevliler ile birlikte Valilik talimatı ile baskın düzenlendi. Ekipler Yenişehir ilçesi Gökçebelen ve Akkent mahallerindeki Gülcihan Memiş Koleji, Yıldırımhan İlk ve Ortaokulu, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Burç Fen Lisesi, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'ne baskın yaptı. Baskına haber alan bir veliler yöneticilere destek vermek için Gülcihan Memiş Koleji Bahçesinde toplanarak yöneticilere destek verdi.

Yıldırımhan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Caner Sarıtepe, burada yaptığı açıklamada, baskınların artık klasik hale geldiğini vurguladı.Tabela ölçümü 50.00 çıkınca görevlilerin bunu nasıl yazacağını şaşırdığını anlatan Sarıtepe, "Bütün belgeler, bilgiler tam çıkıyor. 2015'te bütün denetimlerimiz yapılmış olmasına rağmen 4 okula 60-70 personelle aynı anda baskın yapılıyor. Her birinde 200-300 soru ve hepsi aynı anda isteniyor. İnanın görüştüğümüz zaman içerideki insanlar, "Biz de mağduruz, bizim de yapacağımız bir şey yok, Böyle doldurup, toplayıp getiriyorlar. Çok istediğimiz bir manzara değil, biz buraları zaten düzenli denetledik. Okullarınızı çok iyi biliyoruz. Buralarda bir eksiklik çıkmayacağını biz de biliyoruz ama gelmek zorunda kalıyoruz' diyorlar" şeklinde konuştu.

Kendisinin görevlileri görünce çiçek ve plaket beklediğini anlatan Sarıtepe şöyle devam etti: "Çünkü Mersin tarihinde ilk kez Dünya Matematik Olimpiyatlarında geçen ay ülkemize dünya ikinciliği hediye edildi. Türkiye derecelerimiz var. Başarılı sporcularımız var. Daha sayamayacağımız kadar dereceler hediye edilirken hiç olmazsa bu kadar baskının yanında bir plaket ya da çiçek de olur diye düşünüyorduk. Fakat tersi ile karşılaşınca üzüldük" diye konuştu.

Görevlilerin kendilerinin de üzgün olduklarını ancak yapacakları bir şeyin olmadığını ilettiğini anlatan Sarıtepe şöyle devam etti: "Bunların geçici olduğunu biliyoruz. Bu başarılar devam edecek. Velilerimiz kayıtlarımız artarak devam ediyor. Biz bu konuda açığız, netiz hiç bir sıkıntımız yok. İstedikleri zaman gelebilirler çayımız var bekliyoruz."

Gazetecilerin denetimlerde nasıl soru sorulduğu yönündeki soruya Sarıtepe, "Her bir ekipte yaklaşık 300 soru var. Bu 300 maddenin içinde tabeladan sınıf ve yangın merdiveni ölçümlerine kadar devam eden bir denetim bu. Bu denetimler her yıl defalarca yapılmaktadır. Raporlarımız belli. 100 üzerinden 98 puanları olan okullarımız tekrar tekrar denetleniyor. Ama sonuçta yine raporlar aynı çıkıyor." cevabını verdi.

Öte yandan Sarıtepe denetimlerin kayıt dönemine denk gelmesinin kayıtlarını artırdığını ifade etti. Velilerin tepki olarak 'bu okullara da gitmeyeceksek nereye gideceğiz' dediğini aktaran Sarıtepe şunları ekledi: "Bu kadar denetimden, bu kadar güzel sonuçlar çıkıyor demek ki. Biz doğru adresteymişiz diyorlar. Bu sadece bir kayıt artışına sebep oluyor."