TARGEL Projesi kapsamında Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Gonca YÜCE tarafından Gafarlı Mahallesinde, organize edilen çiftçi toplantısında, kiraz, elma hastalık ve zararlıları ile gübreleme hakkında çiftçilere bilgi verildi.

Toplantıya Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü  Şeref YURDAGÜL, İlçe Müdürlüğünde  görevli teknik personeller ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Zirai Mücadele konusunda ayrıntılı bilgi veren Ziraat Mühendisi Gonca YÜCE çiftçilerin sorularını cevaplandırırken bitki, meyve hastalık ve zararlılarda ilaçlı mücadelenin yanında mekanik kültürel ve biyoteknik mücadele hakkında alternatif çözüm önerilerinde bulundu.

Çiftçi toplantısında söz alan İlçe Müdürü Şeref YURDAGÜL “Çiftçi eğitim ve yayım çalışmaları ile modern tarım sistemlerinin kullanımını yaygınlaştırmak ve bu sayede birim alandan alınan ürün miktarı ve kalitesini arttırmak istiyoruz. Çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarımız ilerleyen günlerde de devam edecek. Çiftçilerimiz ve teknik elemanlarımız her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız' dedi.

Toplantı sonunda memnuniyetlerini dile getiren çiftçiler Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine teşekkür ettiler.