Çiftçi gezisine Müdürlüğümüz Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Hüseyin GÖK, Andırın İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman ÇINKIR, Geben Belediye Başkanı Gökhan AVCI,  Andırın Ziraat Odası Başkanı, Mehmet SARIBIYIKOĞLU,  teknik elemanlar, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Gezinin ilk bölümünde Nurdağı İlçesi Gedikli Köyüne gidilerek Gedikli köyündeki arazi toplulaştırma projesi ve köydeki sulama sisteminin kuruluş süreci hakkında Nurdağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup ÇEVİK den bilgi alındı..

Daha sonra köyün önder çiftçilerinden Faik YILMAZ, arazi toplulaştırma öncesi ve sonrasını mukayese ederek tarımsal mekanizasyonda ve kültürel işlemlerin kolaylaştığını buna bağlı olarak ta üretim arttığını ve giderlerin düştüğünü belirterek araziye ve suya erişimin çok kolaylaştığını anlattı.

Köy gezisinin sonunda da özel bir teşebbüse ait Büyük Baş Süt Çiftliği gezilerek burada işletme müdüründen hayvan yetiştiriciliği ve beslenme konularında bilgiler alındı.

Gezinin ikinci bölümünde ise  özel bir  tavuk çiftliği ziyaret edilerek, işletme sahibi Halil KÖFTEÇİ den işletme hakkında bilgi alındı.Daha sonra yine özel bir teşebbüse ait olan  Sanen Keçi Çiftliği gezilerek burada da çiftlik hakkında işletme Müdürü Ömer ALAYBEYOĞLU dan bilgi alındı.

Çiftlik ziyaretlerinin ardından Kılılı Kasabası örnek çiftçilerinden Hatice KAYAnın çilek tarlası gezilerek yapılan üretim hakkında bilgi alındı.

Gezinin sonunda memnuniyetlerini dile getiren çiftçiler gezinin çok yararlı olduğunu belirterek, özellikle toplulaştırma konusunda bakış açılarının ve ufuklarının geliştiğini ve ileriye tarımsal açıdan daha farklı bakacaklarını belirtmişlerdir.