Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Molakent ve Yemişen köyleri arasında bulunan köprünün yetersizliği sebebiyle sürekli kazaların meydana geldiğini belirten HDP İl Genel Meclis Üyesi Sıracettin Çiftçi, köprünün yapılması için 2012 yılında soru önergesi verdiklerini, dikkate alınmadığını söyledi. Bugüne kadar 6 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Çiftçi, dönemin valisini sorumlu tuttu.

HDP Muş İl Genel Meclis Üyesi Sıracettin Çiftçi, 06.08.2012 yılında İl Genel Meclis Başkanlığı'na sunulan soru önergesini okuyarak, şunları söyledi: “İlimiz Bulanık ilçesine bağlı Mollakent ile Yemişen köyleri daha önce belde statüsündeydi ve nüfustan dolayı köy oldular. Bu köylerimiz arasında bulunan köprü ile ilgili 2012 yılında soru önergesi vermiştik. Daha birkaç gün öncesinde yine aynı köprüde bir kaza meydana geldi ve bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Mollakent ve Yemişen beldeleri BDP’li olduğu için yapılmadı. Biz bu önergeyi verdiğimizde bize gelen cevapta, belediye sınırları içerisinde olduğundan yapamıyoruz demişlerdi. Bu kazaların vebali önceki dönem valisinindir. Bunun günahları önceki dönem valisinindir. Şimdi o kazada hayatını kaybeden vatandaşımızın evine gidemiyoruz. Eğer bu önerge olmasaydı bir başsağlığına dahi gidemezdik. Hepimizin başı sağ olsun.”

HDP’li Çiftçi’nin konuşmasından sonra söz hakkı alarak açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Mehmet Emin Bitim, “Acılar hepimizin ortak acısıdır. Bu konuda hepimiz hemfikiriz. Eğer bunu bir tarafa çekersek bu olmaz. Biz AK Parti olarak her zaman hizmetlerden taraf olduk ve olmaya devam edeceğiz. İl Özel İdaresi parasının olmadığı zamanlarda ekstra hizmetler için her zaman mücadele etmişizdir. Yasalar bellidir. Her zaman hizmetten tarafız. O zaman orası beldeydi şimdi ise köy olmuştur. Bu kazalardan hem AK Parti hem de HDP olarak huzursuzuz. Hemşehrilerimizin acılarını paylaşıyoruz. Her iki grup olarak hizmet konusunda iyi bir uyum içerisindeyiz.”

HDP Grup Başkan Yardımcısı Şakir Tuğrul ise söz hakkı alarak hayatını kaybeden Ünlü Yazar Yaşar Kemal’i rahmetle andıklarını kaydetti.