Aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen AK Parti Şanlıurfa adaylarının yolu çiftçiler tarafından kesildi. Elektrik sorunu yaşadıklarını belirten ve adaylara tepki gösteren çiftçiler, sorunun çözülmesini istedi. Öte yandan adaylar kent girişinde bu tepki ile karşılaşırken birinci sıra adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, konuşmak için bulunduğu salonda kürsüye çıkınca salonun boşalması dikkat çekti.

AK Parti’nin Şanlıurfa milletvekili adayları tanıtım toplantısına katılmak üzere ile geldi. Burada yüzlerce araçlık konvoyla hava alanında karşılanan adaylar yolda çiftçilerin şoku ile karşılaştı. Elektrik borcundan mağdur olduğunu öne süren bir grup çiftçi, konvoyun önünü kesti. Partililer önce kendilerini karşılamaya gelen bir grup sandı ancak çiftçilerin tepki göstermesi üzerine adaylar araçlardan inerek çiftçilerin yanına geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa birinci sıra adayı Nurettin Nebati sorunu çözme sözü vermesi üzerine yol açıldı.

BİRİNCİ SIRA ADAYINA SALONDA İKİNCİ ŞOK

Daha sonra yeniden yola koyulan adaylar GAP Arena Kapalı Spor Salonunda partililere seslendi. Mevcut milletvekillerinin konuşması ile başlayan tanıtım toplantısında tüm adaylar tek tek kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yaptı. 12. sıra adaydan başlayan konuşma birinci sıra adayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve birinci sıra adayı Nurettin Nebati’ye gelince salon biranda boşaldı. Salonun boşalması ‘İthal aday’ tepkisi olarak yorumlandı.