Cihan Sendikaları Konfedarasyonu Genel Başkanı Naci Haliloğlu, "Düzce'de de sendika temsilcilerimize baskı uyguluyorlar. Buradan kamu çalışanlarına, idarecilere sesleniyorum; gelecekte hukuk mutlaka işleyecek ve hesap sorulacak." dedi.

Cihan Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Düzce'de sendika çalışanlarının pikniğinde üyeleriyle bir araya geldi. Gölyaka Kültür Park'taki pikniğe Cihan-Sen Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Ufuk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Cemalettin Çevik, Düzce Temsilcisi Savaş Altınışık ve üyeler katıldı. Cihan Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Naci Haliloğlu, "Cihan Sendikalar Konfederasyonu olarak Düzce'deyiz, sendikalarımızın pikniğine katıldık. Hakikaten onların dertlerini, sıkıntılarını dinledik. Değerlendirmelerimiz, Türkiye geneli, ülkemizin geleceği adına, kamu barışının sağlanması adına arkadaşlarımıza ifade edeceğimiz mevzularla alakalı görüşlerimizi paylaşmış olduk." diye sözlerine başladı.

Sıkıntılı dönemi aşma adına kamu çalışanları olarak, sendikalar konfederasyonu olarak ellerinden geldiği kadar ortamı rahatlatma adına uyumlu çalışma sergilediklerini kaydeden Haliloğlu, "Ama maalesef bugün iktidar muktedirler ülkemizin barışını bozma adına, sanki kasıtlı bir çalışma yapıyorlarmış algısı oluşuyor. Bugün Düzce'de de aynı şeyleri yaşadık, sendika temsilcilerimiz konfederasyon temsilcimiz başta olmak üzere sendika temsilcilerimize baskı uyguluyorlar, geçici görevlendirmelerle, yıldırmalarla, baskınlarla hemen bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Buradan kamu çalışanlarına, idarecilere sesleniyorum; kimse hukukun üstünde değil, birilerinin beklentilerine cevap verme adına, kendi istikballerini düşünme adına, kendi istikballerinin geleceği adına, makam mevkilere girme adına yanlış yapıyorlar. Bu yanlışlardan vazgeçmeleri lazım. Bu yanlışlarda ısrar etmeleri, gelecekte unutmasınlar ki hukuk mutlaka işleyecek ve mutlaka kendilerine sıra gelecek, kimse kendini sahipsiz zannetmesin. Bu sendikal baskılar, anlaşılıyor ki hükümet tarafından kamu çalışanları taşeronluğu ile yapılmakta." ifadelerini kullandı.

Şu anda kamu çalışanları idarecilerinin bir taşeronluk şirketi haline dönüştüğünü vurgulayan Haliloğlu, idarecilere şu çağrıda bulundu: "Sorduğunuzda bu sürgünler tayinler neden oluyor diye hepsinin ifade ettiği şu; 'bizde siyasal baskı var, biz bunu istemiyoruz, biz çalışanlarımızdan memnunuz, bize üsten geliyor'. Biz de soruyoruz, burdan bu üst neresi, size bu emirleri neresi veriyor, hukuksuz olarak bu insanları rahatsız etmenizi kim söylüyor? Siz baskılarla ve sindirmelerle hareket eden kamu çalışanı mısınız? Bu nasıl bir kamu çalışanıdır, bu nasıl idareciliktir? Bu yanlışı yaptıran siyasilere, kamu çalışanlarına tekrar sesleniyorum; siyasiler bu işlerden sıyrılırlar, kamu çalışanları bu işin bedelini mutlaka ama mutlaka ödeyecektir, onun için hukuk dışına çıkmasın, kanun ve yönetmenliklerin dışına asla ve asla çıkmasınlar."

Pikniğin sonunda Düzce sendika temsilcisine Genel Başkan Naci Haliloğlu plaket takdim etti.