Cihan-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasını mafyavari bir çöküş operasyonu olarak değerlendirdi. Haliloğlu, mafyavari bir anlayışla ülke yönetilemeyeceğini söyledi.

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler devam ediyor. Cihan Sendikalar Konfederasyonu heyeti destek için Koza İpek Holdingin Ankara’daki merkez binası önüne geldi. Heyet Holding binası önünde Akın İpek’in söylediği, “Yalanın, iftiranın hâkim olduğu bir havuza gireceğime, varlıksız bir insan olarak yaşamayı tercih ederim’’ yazılı pankartı açarak protesto etti.

Basın açıklaması yapan Cihan-Sen Başkanı Naci Haliloğlu, holdinge kayyum atanmasını mafyavari bir çöküş operasyonu olarak değerlendirdi. Mafyavari bir anlayışla ülke yönetilemeyeceğini dile getiren Haliloğlu şunları söyledi:

'AKP İKTİDARI GİBİ DÜŞÜNMÜYORSANIZ, BOYUN EĞMİYORSANIZ HAYAT HAKKINIZ YOK'

“Özgürlükler ve demokrasi kolay elde edilmiyor ülkemizde. Onun için özgürlüklerden ve demokrasiden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunun için buradayız. Bütün sivil toplum kuruluşlarını bu noktada bu özgürlük ve demokrasi duruşunda bugün burada olmaya ve destek olmaya davet ediyorum. Yoksa unutmasınlar; bu oda yöneticilerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yöneticilerine de muhakkak onlara da sıra gelecek. Maalesef bu yönetim anlayışı şu noktaya geldi. AKP iktidarı gibi düşünmüyorsanız, boyun eğmiyorsanız hayat hakkınız yok. Ya seveceksiniz ya da toprağa gideceksiniz gibi bir anlayış. Bunu esefle kınıyoruz. Bu bir mafyavari çöküş operasyonudur. Mafyavari bir ülke yönetilemez. 1 Kasım seçimleri yapılıyor, 5 gün önceden bu insanlara operasyon düzenliyorsunuz. Şirketiniz tertemiz, herhangi bir leke bulamadığı için bundan dolayı şüphelenilmiş. Böyle bir anlayış olur mu? Böyle bir çılgınlık olur mu? Demokraside 2015 yılında yaşanılacak hadiseler değil bunlar, utanç verici. Umuyoruz 1 Kasım bunların yaşanmayacağı birlik ve beraberliğin kardeşliğin yaşanacağı günleri getirsin’’