Antalya Baro Başkanlığı, Suruç'ta meydana gelen patlama ve Adıyaman’da Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın şehit edilmesi olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Olaylardan idarecilerin sorumlu tutulduğu Baro açıklamasında, "Güncel ve günlük çıkarlar uğruna, şiddete ve teröre karşı çıkmayan, terör örgütleriyle dirsek teması kuran, sınırlarını koruyamayan; işlenen suçları, bağımsız ve tarafsız kişilerce yürütülen, kamunun denetimine açık, etkin bir soruşturmayla yargı önüne çıkaramayan bir anlayış ve yapının yarını yoktur." denildi.

Antalya Baro Başkanlığı, Türkiye'de son yaşanan olaylarla ilgili 'Medeniyetler beşiği Anadolu’da ölüm kol geziyor' başlığı adı altında açıklama yaptı. İnsanlığın doğduğu toprakların, insanların ölümüne tanıklık ettiği belirtilen açıklamada bölgede Reyhanlı, Niğde, Musul Konsolosluğu, Süleyman Şah Türbesi, Adana, Mersin, Diyarbakır ve son Suruç’ta katillerin yine iş başında olduğu kaydedildi. Barış süreci adı altında silah bıraktığı propagandası yapılan PKK’lı teröristlerin Adıyaman’da cinayetlere bir yenisini daha eklediğine dikkat çekilen açıklamada Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın şehit edildiği hatırlatıldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) göre devletin en temel yükümlülükleri ve varlık nedenlerinden birinin yurttaşlarının yaşam haklarını güvence altına almak olduğunun altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Basiretsiz idareciler elinde ülkemizin bugün geldiği yer; kevgire dönmüş sınırlar, Ortadoğu ateşinin yaktığı Reyhanlı, Niğde, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Suruç’tur. Giren çıkanın belli olmadığı ülkemizde 30 yıldır görülmeyen hastalıklar hortlamıştır. Çocuklarımızın sağlığı, yarını tehdit altındadır. Güncel ve günlük çıkarlar uğruna, şiddete ve teröre karşı çıkmayan, terör örgütleriyle dirsek teması kuran, sınırlarını koruyamayan; işlenen suçları, bağımsız ve tarafsız kişilerce yürütülen, kamunun denetimine açık, etkin bir soruşturmayla yargı önüne çıkaramayan bir anlayış ve yapının yarını yoktur. İnsanlığa karşı işlenen suçların sorumluları yargılanmaktan asla kaçamazlar. Siyaset ve savaş tüccarlarına karşı 'Yurtta Barış; Dünyada Barış' diyor; katledilen yurttaşlarımıza ve şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."