Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki baskıcı uygulamalarına tepkiler ülke genelinde sürüyor. Bursa'da Alperen Ocakları üyeleri, insanlık dramına dikkat çekmek için şehir merkezinde üç ayrı noktada yolu ulaşıma birer dakika kapattı. Yürüyüş sonrası Orhan Park'ta buluşan kalabalık Çin bayrağını yakarak olaylara tepki gösterdi.

Kent Meydanı'nda toplanan Alperen Ocakları Bursa İl Başkanlığı üyeleri, ellerindeki pankartla Atatürk Caddesi'ne kadar yürüyüp yolu üç ayrı noktada ulaşıma birer dakika kapatacaklarını söyledi. Bir süre Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen kalabalık, ilk olarak Kent Meydanı'nda yolu ulaşıma bir dakika süreyle kapattı. Grup, ellerindeki pankartla, yol ortasında bir süre slogan attı. Ardından yürüyerek Şehreküstü Meydanı'na gelen kalabalık burada da bir dakika süreyle yolu ulaşıma kapattı. Araç sürücüleri de kornalarına basarak Doğu Türkistan olarak bilinen bölgedeki olaylara tepkilerini dile getirdi.

Yeniden yürüyüşe geçen Alperen Ocakları üyeleri, Atatürk Caddesi'ni de bir dakika süreyle ulaşıma kapattı. Burada da araç sürücülerinin kornalı desteğini alan kalabalık Orhan Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Alperen Ocakları Bursa İl Başkanı Aytekin Ergün, "Oruç, namaz gibi dini vecibelerin yasaklandığı, Müslüman esnafın Ramazan ayında zorla dükkanlarının açtırıldığı, sokaklarda Müslümanların işkenceyle öldürüldüğü, 'Türküm-Müslümanım' demenin yasak olduğu yerdir Türkistan. Maalesef dünya liderlerinin görmezden geldiği, görmek istemediği yerdir Doğu Türkistan. Hükümetimizden radikal kararlar alıp, Çin ile yapılan ticaretin tekrar gözden geçirilmesini bekliyoruz. Halkımızdan da Çin mallarını almamalarını, bu konuda hassas davranışlarını rica ediyoruz." dedi. Açıklamanın ardından Çin bayrağını ateşe veren kalabalık olaysız şekilde dağıldı.