İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sevgilisi Funda T.’yi (40) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Tanju M.'nin (29) yargılanmasına başlandı. Sanık Tanju M.'nin, tartışma sırasında, elindeki bıçakla Funda T.'nin üzerine düşüp, ölümüne neden olduğunu öne sürdü.

 Avukat Müjgan Bilgen Özen sanığın savunmasındaki çelişkilere dikkat çekti. Sanığın tasarlayıp ve planlayarak, Funda T.'yi öldürdüğünü söyleyen Özen, ayrıca sanığın ses kaydıyla tuzak kurduğunu belirterek, bu nedenle HTS kayıtlarının da incelenmesini istedi.

Olay, geçen yılın Aralık ayında, Vatan Mahallesi 9084 Sokak'taki evde meydana geldi. Funda T. ile evde bulunan sevgilisi Tanju M. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tanju M., Funda T.'yi bıçakla yaraladı. İhbarla eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Funda T., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay sonrası polis tarafından yakalanan Tanju M., tutuklanıp, cezaevine konuldu. Tanju M. hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'SİNİRLENDİM, ELİMDEKİ BIÇAKLA ÜZERİNE KAPAKLANDIM'

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Tanju M., Funda T.’nin ailesi, tarafların avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili avukat Müjgan Bilgen Özen katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Tanju M., Funda T. ile sevgili olduklarını belirtti.

Savunmasında genç kızı suçlayan sanık, olay günü duyduğu bazı söylentileri ona sorduğunu iddia etti. Tanju M., "Tamam doğruyu söyleyeceğim’ dedi. Daha sonra bıçakla ittirdim. Muhtemelen ayağına bastım ya da bir şeye takılıp, düştü. Söylediği söz yüzünden sinirlendim. Bıçak refleks gibi gitti. Ben de üzerine doğru kapaklandım. Bıçak değdikten sonra bıçağı çıkarttım. Bıçağın bir yere değdiğini hissettim. Daha sonra dışarı çıkıp, komşulardan yardım isteyip, ambulans çağırmalarını istedim. Pişmanım, böyle olmasını istemiyordum. Onu çok seviyordum. Sevmesem bu kadar üzerinde durmazdım."

AVUKAT: SES KAYDIYLA TUZAK KURDU

Funda T.’nin duruşmaya katılan annesi, babası, 2 ağabeyi ve ablası ise sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, davaya katılma talebinde bulundu. Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına müdahil olmak istediğini belirten avukat Müjgan Bilgen Özen de sanığın yaptığı savunmada çelişkiler olduğunu savundu. Sanığın tasarlayıp ve planlayarak, Funda T.’yi öldürdüğünü söyleyen Özen, ayrıca sanığın ses kaydıyla tuzak kurduğunu belirterek, bu nedenle HTS kayıtlarının da incelenmesini istedi.

Duruşma savcısı, ailenin ve bakanlık avukatının müdahilliklerinin kabul edilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Heyet, bir sonraki duruşmada tanıkların dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.