Kavga sırasında resmi nikahsız eşinin adını söyleyen Kaan A. polis tarafından kısa sürede yakalandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre şüphelinin eşine hitaben "Ela sen kenara çekil" diye bağırdığını öğrenen polis, olay yerine yakın oturan zanlının kimliğini bu ipucu sayesinde tespit etti. Yakalanan Kaan A. bıçakladığı kişinin önce eşine baktığını ardından kendisine kırık bira şişesiyle saldırdığını söyledi.


Olay, Cumhuriyet Mahallesi Şakir Zümre Sokak'ta 13 Ağustos 2013 tarihinde saat 23:00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre arkadaşları ile içki içen Ayhan Bayraktar, bir süre sonra yeni içki almak için onların yanından ayrıldı. Ayhan Bayraktar, yolda aynı mahallede oturan Kaan A. ve yanındaki resmi nikahsız eşi ile karşılaştı. Burada Kaan A. eşine baktığı gerekçesiyle Bayraktar ile tartıştı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olay sırasında bıçakla ağır yaralanan Ayhan Bayraktar, kaldırıldığı Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 14 Ağustos günü hayatını kaybetti.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis, kaçan şüphelinin kimliğini tespit ederek yakalamak için harekete geçti. Polis kavga sırasında şüphelinin yanındaki kadına hitaben "Ela sen kenara çekil" diye bağırdığı tespit etti. Bu ipucunu değerlendiren polis,  çevrede yaptığı araştırmada şüphelinin kimliğini kısa sürede belirledi. Olay yerine iki sokak uzaklıkta oturduğu tespit edilen şüpheli Kaan A. polis tarafından gözaltına alındı.

Asayiş şube müdürlüğünde ifade veren Kaan A. suçunu itiraf ederken "Eşimle yürürken elinde bira şişesiyle karşımıza dikildi. Ne bakıyorsun deyince şişeyi yere vurup kırarak üzerime yürüdü. Cebimde bıçak vardı. Onu çıkarıp kendimi korumaya çalıştım. Bıçağı bir kaç kez sallayınca yere düştü. Eşimle birlikte oradan ayrıldık" dedi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.