Şanlıurfa’da, 7 ay önce aracında öldürülmüş bulunan İsmail Akkuş’un cinayetiyle ilgili bir kişi İstanbul’da gözaltına alındı. Katıldığı bir televizyon programından sonra gözaltına alınan M.A.Ç.’nin Akkuş’un ticari alışveriş içinde de bulunduğu arkadaşı olduğu belirtildi.

Şanlıurfa’da 07 Kasım 2014 günü öğle saatlerinde, Akçakale çevre yolunda park halinde camı kırılmış otomobilin sürücü koltuğunda kanlar içinde bir kişinin cenazesi bulundu. Görenlerin ihbarı üzerine,olay yerine gelen polis,öldürülen kişinin 37 yaşındaki İsmail Akkuş olduğunu belirledi. Akkuş'un, kendi aracında, iki bacağına birer kurşun ve kafasına da 3 kurşun sıkılarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Şanlıurafa Emniyeti tarafından sürdürülen soruşturma da Akkuş’un cinayeti ile ilgili bir şüpheli İstanbul’da gözaltına alındı. Bir televizyon programına katılan Akkuş’un arkadaşı M.A.Ç., olay gecesi birlikte olduklarını belirterek, "Ben Adana’daydım. İsmail Adana’ya geldi. Çelik kapı, boya ve nalbur malzemelerindan kaynaklanan iş alışverişimiz vardı. Sonra birlikte Urfa’ya döndük. Ben Urfa girişinde indim. İsmail gitti. Olaydan haberim yok." dediği öğrenildi.

M.A.Ç.'nin konuşmalarının ardından Şanlıurfa Emniyeti, İstanbul Emniyetine bilgi vererek M.A.Ç.’nin gözaltına alınması istendi. Bunun üzerine M.A.Ç. program sonunda gözaltına aldı. Akkuş’un katil zanlısı şüphesiyle gözaltına alınan M.AÇ., sorgulanmak üzere Şanlıurfa’ya gönderilecek.