Kırşehir’in Akpınar ilçesi Durmuşlu köyü civarında iki hafta önce metruk bir evin duvar dibinde parçalanmış ve yakılmış olarak cesedi bulunan Doğancan Ö.’nün katil zanlısı baba Orhan Ö., cesedinin bulunduğu alana getirilerek yoğun güvenlik önlemi altında tatbikat yapıldı.

Doğancan Ö. cinayetinin adli tıptan beklenen raporu geldi. Cesetle ilgili raporda Doğancan Ö.’ye öldürülmeden önce işkence yapıldığı, vücudunda sigara söndürüldüğü, silahla vurulduğu ve kimyasal yanıcı madde ile yakıldığı belirtildi.

Kırşehir Jandarma Komutanlığına bağlı 'Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü' ekipleri, Doğancan Ö.’nün cesedi bulunduktan sonra, 3 gün olay yerinde ve cinayet zanlısı baba Orhan Ö.’nün evinde arama çalışması yaparak kanlı bir halı, odun, kimyasal yanıcı madde ve Doğancan Ö.’ye ait olduğu öğrenilen kıyafetleri bulmuştu. Yapılan çalışmalar sonucu cinayetin zanlısı olarak baba Orhan Ö. tutuklanmıştı.
Bu sabah saatlerinde, kaldığı cezaevinden alınan baba Orhan Ö., oğlunun cesedinin bulunduğu alana getirilerek yoğun güvenlik önlemi altında Cumhuriyet Savcısının sorduğu sorulara cevap verdi. Yaklaşık 2 saat süren yer gösterme olaysız bir şekilde sona erdi