Samsun'da 'Kadın Cinayetlerine Karşı Samsunlu Kadınlar' adıyla bir araya gelen kadınlar, İstiklal Caddesi üzerinde yaptıkları yürüyüşün sonunda polisle karşı karşıya geldi.

Öğretmenevi önünde başlayan ve İstiklal Caddesi boyunca devam eden yürüyüşte kadınlar, Özgecan olayı başta olmak üzere, kadına yönelik uygulanan şiddeti protesto ederek sloganlar eşliğinde yürüdü. İstiklal Caddesinin Lise Caddesi ile kesiştiği noktada polis engeliyle karşılaşan kadınlar burada uzun süre emniyet görevlileriyle tartışma yaşadı. Basın açıklamasını bulundukları noktada yapıp dağılmaları istenen grup ısrarla gösterilerine Lise Caddesi boyunca devam edip oturma eylemi gerçekleştirmek istediklerini söylediler. Polisin ısrarı ile birlikte bir anda gerginleşen ortamda, polis hızlı bir şekilde kordon oluşturup caddeyi kapattı. Kısa süreli arbedenin ardından ise gösterici kadınlar basın açıklamasını istenilen noktada tamamladı.

Kadına şiddetin ve buna bağlı olarak cinayetlerin dayanılmaz bir noktaya geldiğinin aktarıldığı basın açıklamasında kadın cinayetlerinin önüne geçmek adına suçlu ararken ısrarla kadının üzerinde durmak yerine erkeklerin engellenmesi gerektiği belirtildi.

Grup daha sonra sloganlar eşliğinde olaysız dağıldı.