andıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iddialarla ilgili okuldaki tüm idarecilerin görevden alınıp yerlerine yeni yöneticilerin görevlendirildiğini ve öğretmenin mahkemece tutuklandığını anımsattı.
İdareciler hakkında hem adli hem de kurum içi soruşturma açıldığını hatırlatan Çandıroğlu, ihmali olduğu düşünülen kişilerle alakalı gerekenin yapılacağını vurguladı.

Çandıroğlu, olayın herkesi derinden üzdüğünü ifade ederek, "Hiç yaşanmamış olmasını isterdik ama böyle üzücü bir olay yaşadık. Konuyla ilgili adli ve idari bütün işlemler özenle yürütülüyor. Atlanan, es geçilen, görmezlikten gelinen hiçbir işlem yok. Başta sayın valimiz olmak üzere bütün ayrıntılarıyla işin üzerindeyiz" diye konuştu.

Okulda eğitim öğretimin normal seyrinde devam etmesi gerektiğini ve bunun için çalıştıklarını dile getiren Çandıroğlu, Melikgazi Rehberlik Araştırma Merkezi psikososyal müdahale ekibince hem öğretmenlere hem de öğrencilere destek eğitimi verildiğini kaydetti.

Öğrenci ve öğretmenlerin bir an önce normalleşerek eğitime konsantre olmaları gerektiğini anlatan Çandıroğlu, genel hatlarıyla üzücü bir olay olduğunu herkes gibi kendilerinin de kabul ettiğini söyledi.

Olayda adı geçen matematik öğretmeni B.Ö'nün bu zamana kadar hiçbir olumsuz olaya karışmadığına, hem öğretmen hem de öğrenciler tarafından müspet bilinen biri olduğuna işaret eden Çandıroğlu, "Yaşam biçimiyle, davranışlarıyla, öğrencileriyle ilişkilerinde hiçbir olumsuzluğu yansımamış, görüntü itibarıyla bu konu üzerinde düşünülecek birisi değildi ama maalesef böyle bir olay oldu. Eğitim camiası olarak biz de çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

- Öğretmen "toplumsal cinsiyet" eğitimine katılmış

Bu arada, olayın yaşandığı okulun idarecileri ile rehber öğretmenlerin iddiaları gizlemeye çalıştıkları ve gereken işlemleri yapmadıkları gerekçesiyle emniyette ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edildikleri bildirildi. Okul müdürü E.E. ile müdür yardımcısı M.T.İ'nin adli kontrol şartı, müdür yardımcısı A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Ayrıca, matematik öğretmeni B.Ö'nün, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu tarafından bazı bakanlıkların katkısıyla düzenlenen "Mor Sertifika Programı" kapsamında toplumsal cinsiyet konusunda eğitime katıldığı ve sertifika aldığı belirlendi.

Lise öğrencisi Cansel B.K, 17 Şubat'ta polis memuru babasının beylik tabancısıyla intihar etmiş, genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla matematik öğretmeni B.Ö. tutuklanmıştı.

Kayseri Valiliği, yürütülen idari soruşturma sonucunda olayda ihmali olduğu düşünülen okul müdürü E.E, müdür yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C'nin açığa alındıklarını duyurmuştu. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada da "Dosya içindeki bilgi, belge, iddia, isnat şikayetler ve ilgili dosya kapsamında TCK'nın ilgili maddelerinde tanımlanan 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, reşit olmayan çocukla cinsel ilişki' suçlarıyla ilgili olarak, ölenin kendi okulunda öğretmeni olarak görev yapan şüpheli, 19 Şubat itibarıyla sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştır" ifadesi yer almıştı.