Büyükçekmece'de lüks cip içerisinde Arzu Şerifi Zindaşti ile şoför Devrim Öztunç’un öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 16 kişiden 10'i adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5’i, savcılık talimatı ile emniyet müdürlüğünden serbest bırakıldı. Cinayetin iki tetikçisinin ise 22 Aralık 2014 tarihinde Küçükçekmece'de öldürülen Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar olduğu belirlendi.

Büyükçekmece'de 26 Eylül 2014'te Naci Şerifi Zindaşti'nin lüks cipinin içinde kızı Arzu Şerifi Zindaşti ile şoförü Devrim O.'nun silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 16 kişinin emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Yapılan incelemeler ve alınan ifadelerden yola çıkan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetin iki kişi tarafından işlendiğini belirledi. Olayın tetikçilerinin ise 22 Aralık 2014 tarihinde öldürülen Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar olduğu ortaya çıktı. Lüks otomobil cinayeti soruşturmasına ilişkin iki gün önce düzenlenen operasyonda 3'ü kadın 16 kişi gözaltına alındı. Cinayetin azmettiricileri olan Orhan U. ve Çetin K. ise halen firarda ve yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İstanbul Büyükçekmece'de Zindaşti'nin lüks otomobilinin kurşunlandığı olayda asıl hedefin Naci Şerifi Zindaşti olduğu iddia edilmişti. Saldırı 26 Eylül 2014'te yaşandı. Olayda Zindaşti'nin 19 yaşındaki kızı Arzu Şerifi Zindaşti, şoförü tarafından okula götürülmek üzere evden çıktıktan sonra 2 kişinin saldırısına uğramıştı. Silahlı saldırıda Arzu Şerifi Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç (23) hayatını kaybetmişti. Soruşturmada elde edilen bilgilerden sonra Hollanda ve Panama'ya sıçrayan uyuşturucu hesaplaşmasının başlangıcının da bu cinayet olduğu ortaya çıktı.

Yaklaşık 8 aydır süren soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 kişi arasında uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın sağ kolu olarak geçen İran asıllı Ali G., Nizamettin Y. ve Sarallar'ın adamlarından Savaş S. de bulunuyor. Ali G. ve Nizamettin Y., İstanbul polisi tarafından 2004 yılında Urfi Çetinkaya'ya yönelik düzenlenen 'Okyanus Operasyonu'nda gözaltına alınmıştı. Ali G.'nin, Çetinkaya'ya ait 110 kilogram eroini İran'dan Hollanda'ya götürmeye çalışırken yakalandığı ortaya çıkmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan 16 şüpheliden, 2'si kadın 10 kişi Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilirken 5 şüpheli ise savcılık talimatı ile emniyet müdürlüğünden serbest bırakıldı.