Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçtiğimiz gün taksicilerin yeni durak konusunda haksızlığa uğradığı gerekçesi ile tepki gösterdikleri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek'i, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ve Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Çimen ziyaret etti.

Ereğli' de Sahil Taksi ve Sümer Taksi'nin kendilerine verilen yeni durakların iptal edilmesinin ardından yaklaşık 50 taksicinin oda binasına gelmesi ve burada Başkan Cevdet Civelek'e karşı yapılan tutum Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ve Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Çimen tarafında yanlış bulunduğu ve kınandığı ifade edildi. Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek'i makamında ziyaret eden Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, taksicilerin yanlış bilgilendirilmiş olabileceğini ve yapılan yanlıştan dönülmesi gerektiğini kaydetti.

Taksicilerin kendisine 'Kahveciler Derneği Başkanı' olarak söylemlerde bulunduğunu ifade eden Cevdet Civelek, kendisine ait iş yeri olduğunu ve burada kahvede vereceğini gerekirse de hamur bile açabileceğini kaydetti. Civelek "Hiç biri bu arkadaşlarımın esnaf değil yani kiralık araç sahipleri olduğundan dolayı zarar ne olursa olsun diyor. Ama esas burada mal sahipleri yok bu arkadaşların içinde. Mal sahipleri olmadığı için herkes gelişi güzel konuşuyor. Taksici camiasına zarar veriyor, kiralarken de tabi ki ne istiyorlar fazla para kazanmak istiyorlar. Diyorlar ki kahveci başkanı tabi ki benim de kafem var. Burada ben hamur da açarım çay servisi de yaparım. Bu benim buradan mesaim bittikten sonra çalışacağım yer iş yerim var." diye konuştu.

Ziyarete gelen Çetin Çimen ise suçun bir nebze de Cevdet Civelek' te olduğunu söyledi. Çimen konuşmasında, "Yapılan olayı kesinlikle tasvip etmediğimi açıklamak istiyorum. Başkanım geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Biz senelerden beri aslında burada kabahat biraz sizde de var. Bakın önde bir taksici olarak, taksiciden gelme bir başkan olarak burada taksilere menfaat mi diyelim artık bunun adını siz koyun yaptınız ama ne oldu bizim hakkımız yendi burada. Burada bir rant vardır başkanım." dedi.