Niğde'de AK Parti ikinci ikinci sıra milletvekili adayı Erdoğan Özegen'in tarihi kaleye seçim pankartını asmasına muhalefet partiler tepki gösterdi.

Konuyla ilgili MHP Niğde teşkilatı tarihi Niğde Kalesi’nde basın açıklaması yaptı. MHP Niğde milletvekili adayları Vedat Bayram, Murat Işıklı, Hakan Er, il genel meclis üyeleri, belediye encümenlerinin katıldığı açıklamada, tarihi yapıya zarar verildiği belirtilerek pankartın kaldırılması istendi.

Milletvekili adayı Vedat Bayram, kalenin sözde bir büfeciye kiralandığını belirterek, pankartın da bu kafeciyle anlaşanların astığını aktardı. Kiralan büfenin 20 metrekareyken bütün kalenin AK Parti'nin milletvekili adayı tarafından işgal edilerek dört bir yanına pankart asıldığını dile getiren Bayram, “Bütün idare bizim elimizde, biz istediğimizi indiririz istediğimiz yere asarız demek doğru değildir. Niğde kalesi satılık bir yer değildir. Niğde kalesine siyasi ibareler asılıyorsa bizde asalım. Biz bu hususta ilgilileri göreve davet ediyoruz. Bu kaleye çivi çakılması bir suçtur. Bu tarihi kaleye çakılan bu çivilere ne anıtlar kurulu, ne İl Kültür Müdürlüğü ne de Niğde Valiliği cevap veriyor. Böyle bir ortamda seçime gidiyoruz. Bizlerin pankartları, bayrakları kaldırılırken Niğde'nin tarihi Kalesinin dört bir yanına AKP milletvekili adayının pankartları asılıyor, hiç kimseden ses yok. Kültür müdürü ile telefonla görüştüm herhangi bir izin verilmediği söyledi. Böyle bir şey olamaz. Hani tarihi yerlere çivi çakmak suçtu. Kalenin Doğu cephesinde 2 adet batı cephesinde 1 adet siyasi pankart var Allah ıslah eylesin ne diyeyim arkadaşlar." dedi.

Avukat Hakan Tereci ise konuyla ilgili 26 Mayıs’ta Niğde Seçim Kurulu’na başvuruda bulunduklarını belirterek, “Niğde kalesine ilişkin şikayetimiz üzerine ilçe seçim kurulu kaledeki pankartlar kaldırılması yönünde karar verdi ve ilçe seçim kurulu kararın örneğini acilen uygulanması için emniyete faks çekti. Kolluk kuvvetleri ilçe seçim kurulunun verdiği bu kararı 26 Mayıs’tan beri uygulamıyor." diye konuştu