Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gün evine giderken başına aldığı kurşunla yaşamını yitiren sağlık personeli Eyüp Ergin için bugün yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Cizre Devlet Hastanesi sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cizre’de önceki gün Yurtsever Devrimci Hareketi (YDG-H) üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3’ü çocuk 5 vatandaş hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden biri de Cizre Devlet Hastanesi sağlık personeli Eyüp Ergin’di. Ergin evine gitmek üzereyken çatışmanın ortasında kalmış ve başına aldığı kurşunla hayatını kaybetmişti. Bugün ise çalışma arkadaşları onu unutmadı. Cizre Devlet Hastanesinden İdil caddesinin sonuna kadar yürüyüş yaparak yaşananlara isyan etti. Yürüyüşe hastanenin güvenlik çalışanları ile çok sayıda vatandaş da destek verdi. Yürüyüş, İdil caddesi üzerinde bulunan Şeyh Sıraç Camisinin önünde son buldu.

Sağlık personelleri caminin önünde cenazelerin gelmesini bekledi. Cenazelerin gelmesiyle vatandaşlarla birlikte sağlık çalışanları da Nur Mahallesinde bulunan Büyük Mezarlığa kadar yürüyerek eşlik etti.