Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı 7. gününe girdi. Gece sabaha ağır silahların kullanıldığı şehirde birçok ev kullanılamaz hale geldi. Şehirdeki ölü ve yaralı sayısının giderek arttığı ifade ediliyor.

Aniden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmamasına sebep oldu. Gıda ve iletişim sıkıntısının had safhada olduğu ilçede biriken çöpler ve su kesintileri salgın hastalıklara zemin hazırladı.

7 BABA BİR İŞ YERİNDE MAHSUR KALDI

Evleri Nur ve Cudi Mahalleleri'nde bulunan ancak şehrin girişinde bir iş yerinde mahsur kalan 7 baba, olayları pencereden izliyor. Ailelerinden haber alamayan babalar, zaman zaman ağlıyor. Acılı babalardan Fahrettin Ecer, "Eşim çocuklarım Nur Mahallesi'nde. Biz burada mahsur kaldık. Gitmemize izin vermiyorlar. Onlardan hiçbir haber alamıyorum. Çıldırmak üzereyim. Artık dayanacak gücüm kalmadı." dedi.

Evi Cudi Mahallesi'nde bulunan Mehmet Çağlı ise "Bir haftadır burada mahsur kaldık. Çocuklarımızdan haber alamıyoruz. Şu anda işkence çekiyoruz. Pencereden evimizin bombalamasını izliyorum. Her an bir ölümle sarsılabilirim. Daha fazla devam ederse canımı hiçe sayıp yürüyerek gideceğim." diye konuştu.