Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının ardından bölgede çatışmaların artarak devam ettiği belirtildi. Silah seslerinin yükseldiği ilçede elektrik ve iletişim hatlarının kesik olduğu aktarıldı.

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalar dolayısıyla dün akşam ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Ancak olayların devem etmesi nedeniyle valilik, tekrar bir yazılı açıklamayla sokağa çıkma yasağının devam ettiğini bildirdi. Sokağa çıkma yasağının uzatılmasının ardından ilçeyi abluka altına alan güvenlik güçlerinin, PKK terör örgütünün sözde asayiş birimi olan YDG-H üyeleriyle yoğun çatışma yaşadığı bildirildi. Elektrik ve iletişim hatlarının kesik olduğunu belirten bölge halkı, ilçedekilerle irtibat sağlayamadıklarını ifade etti. Yetkililer tarafından ölü ya da yaralılarla ilgili bilgi verilmezken, vatandaşlar, ilçede ölenlerin ve çok sayıda yaralananların olduğunu iddia etti.

POLİS VE ZIRHLI ARAÇ SEVKIYATI YAPILDI

Cizre'nin Nur ve Cudi mahallelerinde emniyet güçlerinin girişin engellemek için YDG-H üyelerinin hendek kazma ve barikat kurma işlemlerinin devam ettiği görüldü. Emniyet güçleri, mahalleye girmek için bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve iş makinası sevkiyatı yaptı. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte dün gece polis ekipleri, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlarla mahalleye girmeye çalıştı. Ancak örgüt mensuplarının engelleme girişimleriyle karşılaştı ve çatışma çıktı. Yasağın devam etmesiyle bölgede bu gece de yoğun silah sesleri duyuldu. İlçeye giriş ve çıkışlar, emniyet mensuplarınca güvenlik açısından kapatıldı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede yakınları olan vatandaşların geçişine izin verilmedi. Yaşananlardan tedirgin olduklarını belirten bölge halkı, olayların bir an önce son bulması için yetkililere çağrıda bulundu.