Cizre’de dün gün boyu etkili operasyonların yapıldığı kamuoyuna yansımıştı. TRT haber dün gece yarısı bir binanın Bodrum katında 60 teröristn etkisiz hale getirildiği haberini son dakika olarak geçti. Bir süredir, Cizre’deki bir evin bodrum katında yaralı sivillerin bulunduğu ve bu sivillere ambulans gönderilmediği iddia ediliyordu.
Zayiat incelemesi

Sosyal medyada ise bu konuda farklı iddialar ortaya atıldı. Bazı kaynaklar ise yaralıların olduğu Cizre Bostancı Sokak 23 numaraya dün saat 17.00 - 19.00 saatleri sıralarında operasyon düzenlendiğini, operasyonun daha önce kuşatma altına alınan 23 numara ve çevresindeki 5, 6 binaya yönelik gerçekleştirildiğini iddia etti.

Güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı ve 2 saate yakın süren çatışma sonucunda PKK ve gençlik örgütlenmesi YDG-H üyesi olduğu öne sürülen 50’ye yakın kişinin öldürüldüğü ileri sürüldü. Çatışmalarda güvenlik güçlerinin zayiat vermediği operasyonların akşam karanlığında yapılması nedeniyle binalarda ayrıntılı inceleme yapılmadığı ifade edildi. PKK’nın karargah olarak kullandığı binanın da bulunduğu bölgede yaşanan çatışmada, 30’dan fazla terörist öldürüldüne dair farklı bilgiler de kamuoyuna yansıdı.
 
 
Patlama tartışması
Öte yandan Cizre’de dün operasyonların olduğu iddia edilen saatlerde çok büyük bir patlamanın yaşandığı iddiası sosyal medyada yer aldı. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Cizre’de bodrumda mahsur kalan yaralılardan haber alamıyoruz. Kimi yerler ve hesaplar hepsinin (60) infaz edildiği bilgisi servis ediliyor. Bu bilgiler ne kadar doğrudur? Ne kadar gerçeği yansıtıyor bilmiyoruz. Kaygılıyız, endişeliyiz” dedi. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde, söz konusu operasyona ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.