Hrant Dink cinayeti soruşturmasında eski Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir’in tutuklanmasından sonra boşalan Emniyet Müdürlüğü koltuğuna Ayhan Altok atandı.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, dünkü Resmi Gazete’de yayınlanan emniyet müdürü atamalarında, Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne herhangi bir atamanın yapılmaması dikkat çekmişti. 27 Aralık 2014 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2 grup arasında çatışmalar çıkmış, ölü ve yaralılar olmuştu. Çatışma bölgesine 8 saat sonra emniyet güçlerinin gitmesi tepkilere yol açmıştı. Bunun üzerine Cizre Emniyet Müdürü Ozan Başurgan, görevden alınarak yerine Ankara’dan Ercan Demir atanmıştı. Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ercan Demir, Cizre’ye gelerek bir hafta görev yaptıktan sonra yıllık izne ayrıldı. Yıllık izninde bulunduğu sırada Hrant Dink cinayetinin şüphelisi olmasından dolayı hakkında yakalama kararı çıkartılan Ercan Demir, Ankara’da teslim oldu.

Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir, Ankara’daki emniyette işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ercan Demir’in tutuklanmasıyla beraber Cizre Emniyet Müdürlüğü makamı boş kaldı. Dün Resmi Gazete’de yayınlanan emniyet müdürü atamalarında da Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne herhangi bir atama yapılmaması dikkat çekmişti. Ercan Demir tutuklandıktan sonra Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne, daha önce görevden alınan eski Emniyet Müdürü Ozan Başurgan vekaleten bakıyordu. Dün gece jet hızıyla İçişleri Bakanlığı, Cizre’ye bir emniyet müdürü atadı. Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan Ercan Demir'in boş kalan koltuğuna Emniyet Müdürü Ayhan Altok, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.