Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, Cizre’de yaşanan olaylara tepki amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

HDP Hakkari İl Örgütü öncülüğünde Bulvar caddesinde HDP İl binasının önünde bir araya gelen grup, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nazmi Coşkun’un da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi HDP il binası önünden başlayarak Hacı Sait cami kavşağına oradan da Vakıfbank Kavşağına geçti. Yürüyüş Hakkari Belediyesi önünde son buldu.

Burada bir açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, “12 Eylül Askeri cunta darbesi üzerinde tam 35 yıl geçti. Bu kadar yıl geçmesine rağmen bugün AKP Kürdistanın bir çok ilinde ve ilçelerinde aslında o dönemin kat ve kat üstünde günlükcü politikalarına dönmüştür. Bugün yaşadığımız şehir il ilçeleri köyleri ve ormanları bugün AKP hükümetin hedefinde olmuştur. Bugün düşmüş olan bir AKP hükümeti tarafından Türkiye'deki halklar, inançlar yönetmeye çalışıyorlar, yerel demokrasiyi ve yerel iktidarı hiçe sayıldığı, halkın temsilciliğini kabul edilmediği bir dönemi yaşamaktayız." dedi.

Daha sonra hazırlanan basın metnini okuyan DBP İl Eş Başkan Yardımcısı Hüseyin Armut, “7 Haziran seçimlerinde sandıklarda istediği sonucu elde edemeyen AKP yönetimi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan sandıktan çıkan iradeyi tanımayarak Türkiye haklarını savaş sürecine sürüklemiştir. Hiçbir meşrutiyeti olmamasına rağmen geçici hükümet sıfatıyla başlatılan savaş sürecinde oylarını artırmayı hedeflemiştir. Bununla birlikte başta basın olmak üzere halkların en demokratik istemlerini ve meşru tepkilerini baskı ve şiddet yöntemiyle ortadan kaldırmaya çalıştırmıştır. 400 vekil alma uğruna girilmiş olduğu bu savaşta Türkiye’de yaşayan halklar üzerinde baskı oluşturarak kendi hedefine ulaşmaya çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.