Barış Bloku, Cizre'de yaşanan olayları protesto etmek için Taksim'de Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Polis göstericilere dağılın uyarısında bulundu. Dağılmayan eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Polis göstericilere biber gazı, TOMA ile tazyikli suyla müdahale etti. Plastik mermilerin kullanıldığı müdahalede 1 polis memuru ve 2 gazetecinin yaralandığı belirtildi.

Barış Bloku, İstanbul Taksim'de Galatasaray Lisesi Meydanı’nda, Cizre’de yaşanılan olaylarla ilgili protesto eylemi gerçekleştirdi. Eyleme, HDP’li milletvekilleri de katıldı. Grubun basın açıklaması uzun sürünce polis göstericilere dağılmaları için uyarılarda bulundu. Göstericiler ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Polis, göstericilere biber gazı, TOMA ile tazyikli su ile müdahale etti. Plastik mermilerin kullanıldığı müdahalede 1 polis memuru ve 2 gazetecinin yaralandığı öğrenildi.

Müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara dağıldı. Burada da polisin müdahalesi devam etti. Göstericiler, ara sokaklara girdi.